FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 19. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - U sklopu Dana Beča, koji se od 19. do 21. veljače održavaju u Zagrebu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Palači "Dverce" predstavnike Beča na čelu s članom Gradskog poglavarstva Rudolfom Schickerom te predstavnike Bečke državne opere i Bečke filharmonije. Ističući kako je ponosan na uspješnu dugogodišnju suradnju dvaju gradova, gradonačelnik Bandić je rekao kako su Dani Beča u Zagrebu potvrda oživotvorenja Ugovora o suradnji te prilika da se utvrdi novi smjer djelovanja. Dodao je da će sljedeća dva dana Zagreb ugostiti dvije velike kulturne institucije - Bečku državnu operu i Bečku filharmoniju.

ZAGREB - Pobjednica 12. međunarodnoga glasovirskog natjecanja "Mladi virtuozi - Etide i Skale" i dobitnica nagrade zagrebačke Gradske skupštine je Jelena Pavić, kojoj je nagrada uručena na današnjoj prigodnoj svečanosti u Hrvatskome glazbenom zavodu. Organizator trodnevnoga Međunarodnoga glasovirskog natjecanja "Mladi virtuozi - Etide i Skale" je Glazbena škole Pavla Markovca, a natjecanju su se odazvali mladi glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Lihtenštajna, Slovenije, BiH, Bugarske i Rumunjske.

ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je danas da je uhitila 32-godišnjeg vozača koji je 15. veljače u Sesvetama usmrtio pješakinju i pobjegao s dvoje suputnika. Vozač je uhićen 17. veljače na području Dugog Sela, a njegove suputnike - 28-godišnjakinju i 23-godišnjaka policija je pronašla prije. Policija je pronašla i vozačeva 33-godišnjeg prijatelja koji je nakon nesreće po njih došao svojim automobilom. Svi su pobjegli s mjesta nesreće a da nisu pomogli teško ozlijeđenoj ženi. Na mjestu nesreće ostavili su oštećeni mercedes. Policija je priopćila da je dovršila kriminalističku obradu i da će protiv osumnjičenika podnijeti kaznenu prijavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙