FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istospolni brak: španjolski biskup usporedio Zapatera s Caligulom

MADRID, 15. veljače 2006. (Hina/AFP) - Španjolski biskup usporedio ješefa tamošnje socijalističke vlade Josea Luisa Rodrigueza Zapatera srimskim carem Kaligulom, jer je ozakonio istospolni brak uŠpanjolskoj.
MADRID, 15. veljače 2006. (Hina/AFP) - Španjolski biskup usporedio je šefa tamošnje socijalističke vlade Josea Luisa Rodrigueza Zapatera s rimskim carem Kaligulom, jer je ozakonio istospolni brak u Španjolskoj.

"Želi li Zapatero biti Kaligula, neka samo bude", kazao je biskup Ciudad Reala, Antonio Algora, za dnevni list "El Dia de Ciudad Real" objavljen u utorak, a na koji se pozivaju nacionalna glasila od srijede.

"No ljudi svakako moraju naučiti tko je bio Kaligula i koje je običaje uveo u Rimu", dodao je biskup, odgovarajući na novinarsko pitanje što misli o zakonu o istospolnim brakovima u Španjolskoj.

Kritičari su dosad nazivali Zapatera raznim imenima kao što su Bambi, Mister Bean, ali još nisu posuđivali imena iz starog vijeka.

Kaligula, Tiberijev nasljednik, vladao je od 37 do 41 godine, a podanici su ga nazivali Novim Suncem. Bio je poznat po napadima ludila i svojoj spolnoj izopačenosti. Umro je nasilnom smrću.

Ozakonjenje istospolnog braka koje je stupilo na snagu 2005., obilježilo je Zapaterov mandat, a izazvalo je veliko nezadovoljstvo katoličke crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙