FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 12. veljače 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Hrvatska, Albanija i Makedonija će u ponedjeljak na ministarskom sastanku Američko-jadranske povelje u Washingtonu razmotriti svoj napredak na putu u NATO i zatražiti potporu svog partnera, Sjedinjenih Država, za što ranije uključenje u Sjevernoatlantski savez. Na petom sastanku Partnerske komisije Američko-jadranske povelje hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović će sa svojim kolegama iz Albanije i Makedonije Besnikom Mustafajem i Ilinkom MItrovom razgovarati o individualnim postignućima u približavanju NATO-u triju potpisnica Povelje. Troje ministara će se u State Departmentu sastati s državnim podtajnikom za političke poslove Nicholasom Burnsom kako bi razgovarali o NATO-u i regionalnim pitanjima.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ariel Sharon je "kritično, ali izvan životne opasnosti" nakon operacije debelog crijeva kojoj je bio podvrgnut u subotu, priopćio je u nedjelju službeni predstavnik bolnice Hadassah u Jeruzalemu. Profesor Shlomo Mor Yossef, ravnatelj bolnice Hadassah priopćio je u subotu da su kirurzi odrezali Sharonu 50 centimetara debelog crijeva. Dodao je da je sama operacija bila rutinska i nije bilo nikakvih komplikacija, ali da tijek bolesti ne ide u korist premijera.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je u subotu građane na međuvjersku toleranciju i ocijenio neprihvatljivim da se vjerski osjećaji izražavaju paljenjem zastava-simbola država, objavili su beogradski elektronski mediji izjavu koju je on dao agenciji Tanjugu. Na prvom prosvjedu u Srbiji zbog karikatura o proroku Muhamedu, u petak su prosvjednici u Novom Pazaru spalili zastave Danske i Izraela, te malenu hrvatsku zastavu.

ZAGREB - Suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY), prvo suđenje jednom šefu države za ratne zločine i ujedno najdulji proces za ratne zločine u povijesti međunarodnog prava, u ponedjeljak ulazi u petu godinu svog trajanja, ali s izgledima da ipak završi u drugoj polovici 2006 Prema važećem rasporedu suđenja, do kraja dokaznog postupka Miloševićeve obrane ostala su još 22 radna dana, što znači da bi ta faza suđenja trebala završiti do kraja ožujka ili početkom travnja. Miloševiću je za glavno ispitivanje svjedoka obrane ostalo još 13 radnih dana dok tužitelji za protuispitivanje svjedoka imaju na raspolaganju devet dana. Završne riječi optužbe i obrane, u kojima se moraju izjasniti o pitanjima vezanim za izricanje kazne, trebale bi uslijediti do kraja lipnja, s čime će završiti glavna rasprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙