FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kukuljica: Hrvatska uništava svoja kina - Europa ih obnavlja

ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Pročelnik Hrvatske kinoteke MatoKukuljica izjavio je danas kako za razliku od Hrvatske, koja uništavasvoja kina, europski narodi obnavljaju svoje stare kino dvorane tesufinanciraju kina koja prikazuju europske filmove.
ZAGREB, 10. veljače 2006. (Hina) - Pročelnik Hrvatske kinoteke Mato Kukuljica izjavio je danas kako za razliku od Hrvatske, koja uništava svoja kina, europski narodi obnavljaju svoje stare kino dvorane te sufinanciraju kina koja prikazuju europske filmove.

Govoreći na konferenciji za novinare o sudbini kino dvorana u Zagrebu, glavna tajnica Hrvatskoga filmskog saveza (HFS) Vera Robić-Škarica je ustvrdila ako se ukine kino Tuškanac da u Zagrebu ne će biti više ni jednoga kina, od Črnomerca do Dubrave.

Kako je rekla HFS je bez novčane potpore grada i države obnovio zgradu kina u Tuškancu, koju je dodijelio Grad Zagreb.

Kukuljica je upozorio kako ne smijemo izgubiti tu dvoranu, jer je to jedina kino dvorana u Hrvatskoj s opremom koja ne oštećuje vrpce. Nadam se da će mo također sačuvati i kino Europu, doda je.

Koni dvoranu Tuškanac godišnje posjeti više od 50 tisuća ljudi, rekao je dodavši kako bi taj prostor mogao postati filmskim središtem grada Zagreba.

Ustvrdio je kako Ministarstvo kulture ne želi sufinancirati otkup filmskih kopija, a u Europi više ne postoji razmjena i sve se mora platiti.

Hrvatski filmski savez u suradnji s Hrvatskom kinotekom četiri godine razvija projekt Filmski centar koji je počeo u dvorani Kinoteke u Kordunskoj, a sada organizira filmske programe kinotečnoga sadržaja s obrazovnom funkcijom u kinu Tuškanac.

Obavijesna sredstva nedavno su objavili kako vlasnik Kinematografa, engleski investicijski fond Eastern European Property namjerava prodati kino Europu kao atraktivan poslovni prostor te da postoji mogućnost prenamjene sadašnjeg kina Tuškanac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙