FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Estonski predsjednik doputovao u službeni posjet Hrvatskoj

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Estonski predsjednik Arnold Rueueteldoputovao je u utorak navečer u uzvratni službeni posjet Hrvatskoj napoziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Estonski predsjednik Arnold Rueuetel doputovao je u utorak navečer u uzvratni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

Tijekom boravka u Zagrebu, Rueuetel će se u srijedu sastati sa svojim domaćinom predsjednikom Mesićem, te s predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i premijerom Ivom Sanaderom.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se susret hrvatskih i estonskih gospodarstvenika, a Rueuetel će također razgovarati s predsjednicom zagrebačke Gradske skupštine Tatjanom Holjevac. U četvrtak će estonsko izaslanstvo posjetiti Dubrovnik.

Hrvatski predsjednik posjetio je Estoniju u travnju 2003. godine, a premijer Sanader boravio je u službenom posjetu Tallinnu u studenome prošle godine.

Estonija je u prosincu 1991. godine bila među prvim državama koje su priznale Republiku Hrvatsku. Ta je baltička zemlja već dvije godine članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza i u potpunosti podržava približavanje Hrvatske EU i NATO-u.

Bilateralni odnosi Hrvatske i Estonije su vrlo dobri, ali nedovoljno razvijeni, posebice na gospodarskom području.

Gospodarska suradnja između Hrvatske i Estonije je znatno ispod mogućnosti i ima simboličan karakter. Početkom 90-ih godina RH je uglavnom izvozila u tu zemlju, a poslednjih nekoliko godina je veća vrijednost uvoza iz Estonije. U prvih osam mjeseci ove godine ukupna robna razmjena je iznosila 4,84 milijuna američkih dolara, od čega je izvoz u Estoniju bio u iznosu 1,04 milijuna dolara, a uvoz u RH 3,80 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙