FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA odredila kazne za divljanje u Istanbulu

LONDON, 7. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nakon više od dva mjesecaistrage Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kazne zaizgrede koji su se dogodili u tunelu stadiona Sukru Saracoglu uIstanbulu nakon uzvratne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvoizmeđu Turske i Švicarske, u kojoj su gosti izborili nastup na WorldCup.
LONDON, 7. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Nakon više od dva mjeseca istrage Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je kazne za izgrede koji su se dogodili u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon uzvratne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske, u kojoj su gosti izborili nastup na World Cup.

Reprezentacija Turske će idućih šest domaćih utakmica morati igrati na neutralnom terenu i pred praznim tribinama. I to čak u gradu koji je najmanje 500 kilometara udaljen od turske granice. Turski nogometni savez kažnjen je i sa 200.000 dolara, a kažnjeni su i turski reprezentativci Alpay Ozalan, Emre Belozoglu i Serkan Balci. Prva dvojica će pauzirati šest utakmica, dok je Serkan kažnjen neigranjem na iduće dvije utakmice. Kaznu je dobio i pomoćni trener turske reprezentacije, Mehmet Ozdilek koji je suspendiran na 12 mjeseci. Bez kazni nisu prošli niti Švicarci. Tako je reprezentativac Benjamin Huggel dobio zabranu nastupa na šest utakmica, dok je fizioterapeut Stephan Meyer suspendiran zabranom rada na dvije utakmice švicarske vrste.

Nakon utakmice u kojoj je Turska slavila 4:2, ali je na SP zbog više postignutih pogodaka u gostima otišla Švicarska, došlo je do velike gužve u tunelu. Švicarci su tvrdili kako su ih napali članovi osiguranja, te turski igrači i pomoćni trener. Najgore je prošao branič Stephane Grichting koji je dobio jak udarac u prepone, te je morao biti prebačen u bolnicu. U turskim redovima su pak tvrdili da je izgrede započeo Huggel koji je udario turskog pomoćnog trenera Ozdileka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙