FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamska zajednica Kosova osudila karikature ali i akte nasilja

PRIŠTINA,7. veljače 2006.(Hina) - Vodstvo Islamske vjerske zajedniceKosova kritiziralo je u utorak objavljivanje karikatura prorokaMuhameda u Danskoj i u nekom zapadnim dnevnicima, ocjenjujući da je touvreda božjeg izaslanika, ali je istodobno istaknuo da se akti nasiljau nekim arapskim zemljama ne mogu opravdati.
PRIŠTINA,7. veljače 2006.(Hina) - Vodstvo Islamske vjerske zajednice Kosova kritiziralo je u utorak objavljivanje karikatura proroka Muhameda u Danskoj i u nekom zapadnim dnevnicima, ocjenjujući da je to uvreda božjeg izaslanika, ali je istodobno istaknuo da se akti nasilja u nekim arapskim zemljama ne mogu opravdati.

U priopćenju podijeljenom u utorak medijima u Prištini, vodstvo Islamske vjerske zajednice Kosova, podržavajući slobodu izražavanja, istaknulo je da se ovo pravo ne treba koristiti i zlouporabiti za omalovažavanje i uvredu najsvetijih vrijednosti drugih.

"Razumijemo revolt muslimana diljem svijeta, kao reakciju na karikature božjeg izaslanika Muhameda, ali istodobno držimo neprihvatljivim kada se taj revolt pretvori u rušilaštvo i zlouporabi za druge ciljeve", stoji u priopćenju islamske zajednice.

Crteži utemeljitelja islama, među kojima je jedan na kojem Muhamed ima turban u obliku bombe, izazvali su gnjev muslimana diljem svijeta. Islam zabranjuje svako prikazivanje proroka iz straha da bi to moglo dovesti do idolatrije, navodi Islamska zajednica Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙