FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sjedištu Europske komisije otvara se izložba "Hrvatski svjetionici"

BRUXELLES, 7. veljače 2006. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske VladeDamir Polančec i europski povjerenik za ribarstvo i pomorstvo Joe BorgBorg otvorit će u utorak navečer u sjedištu Europske komisije uBruxellesu izložbu fotografija "Hrvatski svjetionici".
BRUXELLES, 7. veljače 2006. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec i europski povjerenik za ribarstvo i pomorstvo Joe Borg Borg otvorit će u utorak navečer u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu izložbu fotografija "Hrvatski svjetionici".

Izložbu organiziraju hrvatsko Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, hrvatska Misija pri EU-u te Plovput iz Splita u suradnji s Europskom komisijom.

U zgradi Europske komisije Berlaymont do 3. ožujka bit će postavljeno 78 fotografija hrvatskih svjetionika.

Prvotno je bilo planirano da izložbu otvori ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, ali je to otpalo zbog njegove iznenenadne spriječenosti.

Očekuje se da će na otvaranju izložbe biti dvjestotinjak gostiju iz diplomskih krugova, europskih institucija i novinara. Otvaranje izložbe uveličat će klapa «Kumpanji» s Korčule.

Izložba «Hrvatski svjetionici» već je prikazana u nekoliko hrvatskih gradova, među ostalima u Zagrebu, Splitu i Rijeci, zatim u San Sebastianu, Padovi i Budimpešti. Nakon Bruxellesa izložba će biti postavljena u Dubrovniku, Beču i Lyonu.

Većinu fotografiju, koje će biti izložene u zgradi Berlaymont, ostat će Europskoj komisiji kao dar hrvatskog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Ta izložba jedan je od ovotjednih događaja u Bruxellesu vezanih uz promicanje Hrvatske. U ponedjeljak navečer u bruxellskoj Palais des Beaux-Arts prikazana je jednoipolsatna reportaža "Hrvatska - otkrivena ljepotica" koju su napravili belgijski turistički novinari okupljeni u udruzi "Voir le Monde". Stotinjak uzvanika moglo je vidjeti reportažu u kojoj je prikazana sva raznolikost Hrvatske s naglaskom na život običnog čovjeka u ruralnim krajevima.

U srijedu navečer, Hrvatska turistička zajednica organizira "Hrvatsku večer", a u četvrtak će Hrvatska biti predstavljena i na turističkom sajmu u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙