FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borovo prodaje 50 poslovnih prostora u zemljama bivše SFRJ

VUKOVAR,6. veljače(HINA) - Vukovarsko Borovo oglasilo je prodaju ukupno50 poslovnih prostora koje ta tvrtka ima u vlasništvu - 15 poslovnihprostora u BiH, 7 u Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu te svih 19prodavaonica u Makedoniji, a istodobno se prodaje i 9 poslovnihprostora u Hrvatkoj, izjavio je predsjednik Uprave Borova MirkoĆavara.
VUKOVAR,6. veljače(HINA) - Vukovarsko Borovo oglasilo je prodaju ukupno 50 poslovnih prostora koje ta tvrtka ima u vlasništvu - 15 poslovnih prostora u BiH, 7 u Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu te svih 19 prodavaonica u Makedoniji, a istodobno se prodaje i 9 poslovnih prostora u Hrvatkoj, izjavio je predsjednik Uprave Borova Mirko Ćavara.

Ponude se, temeljem oglasa objavljenog krajem siječnja, prikupljaju do 10. veljače ove godine, istiće Ćavara za Hinu dodajući da osim u Hrvatskoj te Sloveniji i Crnoj Gori, Borovo nažalost od raspada bivše države nema kontrolu nad poslovnim prostorima koji se nalaze u vlasništvu tvrtke u Srbiji, Kosovu i Makedoniji.

Kako od tih poslovnih prostora nemamo koristi, odlučili smo objaviti natječaj kako bi konačno riješili i taj problem, rekao je Ćavara. Ne uspije li prodaja, Borovo će sudskim putem riješavati to pitanje njegova vlasništva do kojeg ne mogu.

U Borovu procjenjuju kako bi prodajom ponuđenih poslovnih prostora mogli utržiti najmanje oko 7 milijuna eura.

Riječ je o imovini koja je ocijenjena kao nefunkcionalna za daljnji razvoj Borova, napominje Ćavara.

Podsjećajući kako je prije Domovinskog rata Borovo zapošljavalo oko 22.000 radnika i proizvodilo godišnje 20-tak milijuna pari obuće, predsjednik Uprave Borova napominje da su ta vremena i proizvodnja definitivno iza nas.

Danas u Borovu radi oko 1.100 radnika uz godišnju proizvodnju od nekoliko stotina tisuća pari obuće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙