FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nesreća egipatskog trajekta: Spašeno stotinjak osoba, izvučeno 45 tijela

KAIRO, 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe nakonpotonuća egipatskog trajekta u Crvenom moru, na kojem su bila 1.272putnika, do sada su iz mora izvukle najmanje 45 tijela, dok jestotinjak osoba spašeno, objavili su egipatski dužnosnici u petak.
KAIRO, 3. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Spasilačke ekipe nakon potonuća egipatskog trajekta u Crvenom moru, na kojem su bila 1.272 putnika, do sada su iz mora izvukle najmanje 45 tijela, dok je stotinjak osoba spašeno, objavili su egipatski dužnosnici u petak.

Spasilački zrakoplovi i brodovi nastavili su operaciju spašavanja i nakon što je pao mrak, ali nade da će se naći još preživjelih postaju sve slabije. Dužnosnici spasilačkih službi priopćili su da su spasioci iz mora izvukli oko stotinu preživjelih.

"Ne očekuje se veliki broj preživjelih jer je prošlo puno vremena otkako je brod potonuo", rekao je viši dužnosnik policije.

Trajekt, koji prometuje između Saudijske Arabije i Egipta, trebao je u 2 sata u petak ujutro uploviti u egipatsku luku Safagu, no vezu s njime izgubile su lučke vlasti i Saudijske Arabije i Egipta oko 22 sata u četvrtak navečer.

Egipatska novinska agencija Mena izvijestila je da je brod prevozio 1.272 putnika, uglavnom egipatskih radnika zaposlenih u Saudijskoj Arabiji, ali se smatra da je na njemu bilo i hodočasnika na povratku iz Meke.

Na brodu je bilo i stotinjak članova posade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙