FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko staklo za dvoranu za hokej ZOI u Torinu

ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Tvrtka Formator-sigurnosna staklad.o.o. iz Kukuljanova kraj Rijeke, koja se bavi proizvodnjomsigurnosnog, kaljenog i laminiranog stakla, svojim je proizvodimaopremila dvoranu za hokej, "Palahockey 1", u Torinu, za potrebe XX.Zimskih olimpijskih igara.
ZAGREB, 3. veljače 2006. (Hina) - Tvrtka Formator-sigurnosna stakla d.o.o. iz Kukuljanova kraj Rijeke, koja se bavi proizvodnjom sigurnosnog, kaljenog i laminiranog stakla, svojim je proizvodima opremila dvoranu za hokej, "Palahockey 1", u Torinu, za potrebe XX. Zimskih olimpijskih igara.

Objekt je, nakon pobjede na međunarodnom natječaju, projektirala grupa arhitekata na čelu sa arhitektom Arata Isozakijem iz Japana i Pier Paolo Maggiorijem iz Italije, a ukupne je dužine 190 metara, širine 110 i visine 25 metara.

Staklo proizvedeno u Formatoru, naglašavaju iz te tvrtke, ugrađeno je u fasadu i unutrašnjost objekta. Staklene pregrade, ograde i parapeti izrađeni su od kaljenog laminiranog stakla koje ne narušava prozračnost prostora, a istovremeno je dovoljno čvrsto da zadovolji sve zahtjeve za sigurnost 12.500 gledatelja, koliko objekt može primiti. Čelično-staklena fasada udovoljava svim zahtjevima termičke i zvučne izolacije, napominje se.

Nova dvorana za hokej na ledu smještena je u neporednoj blizini obnovljenog gradskog stadiona na kojem će se održati svečanosti otvorenja i zatvaranja XX. zimskih olimpijskih igara. Osim za utakmice ženskog i muškog hokeja na ledu, prostor nove dvorane će se koristiti i kao "backstage" za pripremu sportaša prije izlaska na glavni stadion kod otvaranja i zatvaranja igara.

Ceremonija otvorenja i zatvaranja paraolimpijskih igara održat će se upravo u "Palahockeyu", ističu iz Formatora.

Nakon olimpijskih igara, objekt će se koristiti kao višenamjenska zgrada u kojoj će se održavati utakmice u hokeju na ledu i ostalih dvoranskih sportova, koncerti, kongresi, izložbe i slično.

Tvtka Formator d.o.o. započela je sa radom u jesen 2003. godine, a osnovana je sa ciljem zadovoljenje sve većih zahtjeva tržišta za kaljenim sigurnosnim staklom i laminiranim sigurnosnim staklom. U dvije godine postojanja tvrka je doživjela nagli rast i danas u Formatoru radi 60-ak djelatnika različitih profila.

Tvrtka posluje u sklopu IMSA Grupe iz talijanske Gorice.

Staklo obrađeno u tvornici Formator ugrađeno je na objektima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, Italiji, Austriji, Nizozemskoj i Španjolskoj. Udio izvoza u ukupnom prometu tvrtke Formator je oko 50 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙