FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moldavski veleposlanik u RH posjetio Hrvatski sabor

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora zaturizam Ante Markov i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politikuGordan Jandroković primili su u četvrtak u Hrvatskom saboruveleposlanika Republike Moldavije u RH sa sjedištem u BudimpeštiValeriua Bobutaca, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za turizam Ante Markov i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković primili su u četvrtak u Hrvatskom saboru veleposlanika Republike Moldavije u RH sa sjedištem u Budimpešti Valeriua Bobutaca, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Kako je priopćeno, moldavski veleposlanik ocijenio je da Hrvatska i Moldavija imaju dobre političke odnose, u kojima nema otvorenih pitanja, ali treba jačati parlamentarne veze i međuparlamentarne aktivnosti, u sklopu kojih je izgledan i posjet predsjednika parlamenta Moldavije Hrvatskom saboru.

Bobutac je istaknuo da su Moldaviji izuzetno bitna iskustva Hrvatske na području usklađivanja domaćeg zakonodavstva s europskim, jer i Moldavija svoju budućnost vidi u EU i želi što skorije otvoriti pregovore.

Moldavija, prema priopćenju, očekuje pomoć Hrvatske i na području turizma, kroz prijenos hrvatskih iskustava na tom području i jačanje turističke suradnje, čemu bi trebalo pridonijeti i konačno potpisivanje Sporazuma o suradnji na području turizma. Sporazum bi mogao biti potpisan tijekom skorog posjeta predsjednika hrvatske Vlade Ive Sanadera Moldaviji.

Ante Markov kazao je da zapreke za potpisivanje tog sporazuma nema i zauzeo se za poticanje svekolike gospodarske suradnje između dvije zemlje s obzirom da gospodarska razmjena između Hrvatske i Moldavije trenutačno iznosi manje od deset milijuna dolara.

U razgovoru s Gordanom Jandrokovićem, nastavlja se u priopćenju, moldavski veleposlanik rekao je da njegova zemlja želi unaprijediti svoje odnose s Hrvatskom na mnogim poljima, posebice u svjetlu vrlo dobrih odnosa dvojice predsjednika država koji su dosad izmijenili čak četiri službena posjeta.

Moldavija podržava ubrzano približavanje Hrvatske EU, kao i kandidaturu Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, a Moldavija očekuje Hrvatsku potporu za ECOSOC 2008.-2010., istaknuo je Bobutac.

Gordan Jandroković napomenuo je da bi dvije države suradnju i trgovinske odnose mogle intenzivirati i putem budućeg uključivanja Moldavije u proširenu CEFTA-u, za što se zauzima premijer Sanader, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙