FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra nastavlja raspravu o stanju u Oružanim snagama

ZAGREB,1. veljače 2006.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavkuzasjedanja trebao završiti danas započetu objedinjenu raspravu oVladinu Izvješću o spremnosti obrambenog sustava i stanju u Oružanimsnagama Republike Hrvatske te o HSP-ovu prijedlogu da se Vlada obvežena izradbu strategija obrane i nacionalne sigurnosti.
ZAGREB,1. veljače 2006.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavku zasjedanja trebao završiti danas započetu objedinjenu raspravu o Vladinu Izvješću o spremnosti obrambenog sustava i stanju u Oružanim snagama Republike Hrvatske te o HSP-ovu prijedlogu da se Vlada obveže na izradbu strategija obrane i nacionalne sigurnosti.

Vlada u Izvješću ističe da je obrambeni sustav sposoban ispuniti svoju temeljnu zadaću - zaštititi državnu suverenost.

Ocjenjuje se da je vjerojatnost ugroze državnog teritorija konvencionalnim sukobom malena, ali da prijeti opasnost od novih oblika ugroze, poput terorizma.

Vlada je najavila i smanjenje broja vojnih objekata i njihovo grupiranje kako bi se smanjili troškovi, te otpisivanje zastarjele bojne tehnike i modernizaciju svih grana Oružanih snaga. HSP, pak, traži donošenje strategija koje će cjelovito urediti obranu i nacionalnu sigurnost, te žurno donošenje dugoročna plana razvoja hrvatskih Oružanih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙