FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zanimanje danskih turista za Hrvatsku raste

KOPENHAGEN, 27. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska turistička ponudapredstavila se i ove godine na najvećem danskom turističkom sajmuFerie 2006, koji se od petka do nedjelje 29. siječnja održava u BellaCentru u Kopenhagenu.
KOPENHAGEN, 27. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska turistička ponuda predstavila se i ove godine na najvećem danskom turističkom sajmu Ferie 2006, koji se od petka do nedjelje 29. siječnja održava u Bella Centru u Kopenhagenu.

Prvi put na informativnom prostoru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) nazočni su i predstavnici 9 hotelsko-turističkih tvrtki iz Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Broj danskih turista u Hrvatskoj u stalnom je porastu. Lani ih je bilo oko 83 tisuće što je povećanje od oko 40 posto. I ove godine može se očekivati daljnji znakovit porast gostiju iz Danske ali i cijele Skandinavije, istaknuo je Dario Matošević, direktor predstavništva HTZ-a u Stockholmu. To je predstavništvo jedini hrvatski turistički ured u sjevernoj Europi koji pokriva Island, skandinavske i baltičke zemlje. Matošević najavljuje i otvaranje ureda HTZ u Kopenhagenu početkom travnja. Bit će to podružnica ureda iz Švedske koji će pokrivati Dansku.

Danci su poznati kao visokoplatežni gosti, no u Hrvatskoj najradije odsjedaju u kampovima i apartmanima, i to u Istri te u Zatonu kraj Zadra.

Predstavnik turistička agencije Fbc Travel iz Kopenhagena Geoff Segal ističe da su za automobilske goste iz Danske najpoželjnija odredišta Italija, Francuska i Hrvatska. Hrvatska bi mogla biti i prva ali joj nažalost nedostaju kvalitetni kampovi, rekao je Segal.

Ovogodišnji je turistički sajam u Kopenhagenu inače najveći do sada. Nazočno je više od tisuću izlagača iz 54 zemlje. Novost je izložba za golfere te ponuda turističkih nekretnina. Sve više Danaca, kažu organizatori sajma, odlučuje se za kupnju apartmana na moru, posebice u Turskoj te na Tajlandu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙