FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineska Nova godina: mobilizirano 4.000 vatrogasaca

PEKING, 28. siječnja 2006. (Hina/AP) - Peking je, pripremajući se zadoček Nove godine, mobilizirao 4.000 vatrogasaca nakon što je kineskavlada ukinula zabranu tradicije vatrometa uoči dočeka.
PEKING, 28. siječnja 2006. (Hina/AP) - Peking je, pripremajući se za doček Nove godine, mobilizirao 4.000 vatrogasaca nakon što je kineska vlada ukinula zabranu tradicije vatrometa uoči dočeka.

I dok stanovnici Pekinga sakupljaju pirotehnička sredstva, lokalne vlasti pozivaju na oprez bojeći se ponavljanja velikog broja ozlijeđenih i požara koji su pratili novogodišnje praznike u Kini prije nego što je zabrana stupila na snagu.

Oko 4.000 vatrogasaca stavljeno je na visoki stupanj pripravnosti, a 21 vatrogasno vozilo sa 129 vatrogasaca upućeno je u najgušće naseljena područja Pekinga, piše "Youth Daily".

Nova pravila dopuštaju stanovnicima Pekinga da koriste pirotehnička sredstva 28. i 29. siječnja - na staru i novu godinu. No pirotehnička sredstva najviše će se korisititi nekoliko sati prije i poslije ponoći kada milijuni budu eksplozijama tjerali lošu sreću i plašili zle duhove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙