FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nasilje i dalje vlada Irakom

BAGDAD, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nasilje i dalje vladaIrakom, te su u petak i subotu zabilježeni brojni incidenti diljem tezemlje u kojoj američke i iračke snage već danima vode oružanukampanju protiv sunita koji su se pobunili protiv šijitske i kurdskevlade u Bagdadu.
BAGDAD, 28. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Nasilje i dalje vlada Irakom, te su u petak i subotu zabilježeni brojni incidenti diljem te zemlje u kojoj američke i iračke snage već danima vode oružanu kampanju protiv sunita koji su se pobunili protiv šijitske i kurdske vlade u Bagdadu.

U Kerbali su policijske patrole pronašle šest ustrijeljenih osoba, povezanih očiju i ruku zavezanih na leđima, priopćila je policija u subotu.

Sjeverno od Bagdad u gradu Ishaaqi, u subotu je jedan irački zaposlenik američke vojne baze ubijen u vlastitoj kući, izjavila je policija.

Na području Falluje, oko pedeset kilometara od Bagdada, u subotu tijekom ophodnje ubijena dva policajca a trojica su ranjena kad je eksplodirala bomba podmetnuta uz cestu kojom je prolazilo policijsko vozilo, stoji u priopćenju lokalne policije.

U eksploziji cisterne za prijevoz nafte, u petak je poginula jedna osoba dok su tri cisterne uništene nakon što se automobil bomba zaletio u konvoj u Tuz Khurmatu, sedamdeset kilometara južno od Kirkuka, objavila je policija u subotu.

U subotu je objavljeno također da su u Tel Afaru, zapadno od Mosula, u petak poginula dva iračka vojnika a četiri su ranjena u eksploziji bombe koja se nalazila uz cestu po kojoj su prolazili. U drugom bombaškom napadu koji se u petak dogodio na istom području, jedan je civil ranjen dok je drugi poginuo. Prema priopćenju američke vojske od subote, u tom bombaškom napadu poginula su i dva iračka vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙