FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olmert za suradnju s Hamasovom vladom razoruža li se

JERUZALEM, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Vršitelj dužnostiizraelskoga premijera Ehud Olmert poručio je svjetskim čelnicima da ćeIzrael održavati kontakte s palestinskom vladom sastavljenom odpripadnika Hamasa, objavio je u nedjelju list Haaretz.
JERUZALEM, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Vršitelj dužnosti izraelskoga premijera Ehud Olmert poručio je svjetskim čelnicima da će Izrael održavati kontakte s palestinskom vladom sastavljenom od pripadnika Hamasa, objavio je u nedjelju list Haaretz.

Izrael zahtijeva da se Hamas razoruža, prizna Izrael i pridržava se svih izraelsko-palestinskih sporazuma, rekao je Olmert svojim sugovornicima u razgovorima vođenima ovaj vikend, piše Haaretz.

Hamas je prošli tjedan pobijedio na palestinskim parlamentarnim izborima i osvojio 74 od 132 zastupnička mjesta.

Olmert je zadnjih dana razgovarao s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom, jordanskim kraljem Abdullahom i s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Kofijem Annanom, piše Haaretz, a u nedjelju u posjet Izraelu stiže njemačka kancelarka Angela Merkel.

Kako je priopćeno iz ureda njemačke kancelarke, u nedjelju će se sastati s Olmertom, a u ponedjeljak s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramali. Iako su predstavnici Hamasa tražili razgovor s kancelarkom, taj susret, potvrđeno je iz Berlina, nije predviđen. Nakon Hamasove pobjede na izborima, njemački političari su svi, i iz vladajuće koalicije i iz oporbe, jasno stavili do znanja da Njemačka podržava bezuvjetno pravo države Izrael na egzistenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙