FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nexe grupa najavila pokretanje stečaja u Kamen Ingradu

NAŠICE, 31. siječnja 2006. (Hina) - Nexe grupa Našice od Kamen Ingradapotražuje s kamatama oko 10 milijuna kuna i pokrenut će stečajnipostupak te tvrtke radi naplate tih potraživanja, izjavio je danas nakonferenciji za novinare Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe.
NAŠICE, 31. siječnja 2006. (Hina) - Nexe grupa Našice od Kamen Ingrada potražuje s kamatama oko 10 milijuna kuna i pokrenut će stečajni postupak te tvrtke radi naplate tih potraživanja, izjavio je danas na konferenciji za novinare Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe.

Kao razlog odustajanja od prvobitnog prijedloga da se u Kamen Ingradu zbog prezaduženosti otvori tzv. programirani stečaj, što znači da ne bi došlo do zastoja u poslovanju tvrtke, Ergović je naveo "objavljivanje sporazuma Kamen Ingrada sa Strabagom od strane Vlade Zeca", premda je Nexe grupa očekivala da bi njihovim preuzimanjem Kamen Ingrada bila riješena aganija te tvrtke.

Nexe grupa je planirala osnovati novu tvrtku, preuzeti imovinu i veći dio zaposlenika Kamen Ingrada, nastaviti s radom, te od države ishodovati sve potrebne papire za koncesiju kamenoloma.

Govoreći o poslovnim rezultatima Nexe grupe, Ergović je istaknuo kako je prošla godina završena s 1,45 milijardi kuna ostvarenih prihoda i neto dobiti u iznosu od 180 milijuna kuna.

To je rast prihoda od 8 posto i dobiti od 15 posto u odnosu na 2004. godinu.

Za 2006. godinu najavio je još ambicioznije poslovne rezultate, povećanje prihoda Grupe za 20 posto i neto dobiti za 12 posto u odnosu na proteklu godinu.

Tijekom 2005. godine ostvarene su značajne investicije rezultat kojih je niz novih proizvoda.

Tako je tijekom 2005. godine u Našicecementu započeo investicijski projekt izgradnje novog mlina cementa ukupne vrijednosti 8 milijuna eura, te projekta instaliranja postrojenja za zbrinjavanje otpadnih guma i otpadnog ulja. Ovi projekti bit će završeni tijekom 2006. godine.

U Osijeku je započet projekt instaliranja novog postrojenja za proizvodnju betona - investicija vrijedna oko milijun eura i dr.

(Hina) xvsik yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙