FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wizz Air uvodi nove letove iz Hrvatske

ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Niskotarifna zrakoplovna kompanijaWizz Air od 1. svibnja počinje s letovima na relacijama Split-Londonte povećava učestalost letova na relaciji Zagreb-London, a tijekomturističke sezone uvodi let Split-Budimpešta, izvijestio je danas nakonferenciji za novinare glavni izvršni direktor Wizz Aira JoszefVaradi.
ZAGREB, 31. siječnja 2006. (Hina) - Niskotarifna zrakoplovna kompanija Wizz Air od 1. svibnja počinje s letovima na relacijama Split-London te povećava učestalost letova na relaciji Zagreb-London, a tijekom turističke sezone uvodi let Split-Budimpešta, izvijestio je danas na konferenciji za novinare glavni izvršni direktor Wizz Aira Joszef Varadi.

Letovi između Splita i Londona (Aerodrom Luton) odvijat će se triput tjedno, a na relaciji Zagreb-London svaki dan. Split i Budimpešta bit će povezani subotnjim letovima, prvenstveno namijenjenim prijevozu mađarskih turista na Jadran tijekom turističke sezone, između 17. lipnja i 31. kolovoza, rekao je Varadi.

Cijena jednosmjerne prijevozne karte od Splita do Londona, za vrijeme promotivne akcije do 14. veljače, bit će 43 eura, s uključenim pristojbama i naknadama, a između Zagreba i Londona početna cijena karte, ovisno o terminu rezervacije, je 29 eura, izvijestio je Varadi.

Wizz Air objavio je prije tri tjedan početak svojih operacija u Hrvatskoj, najavivši tada letove na relaciji Zagreb-London s početkom ljetnog reda letenja, od 26. ožujka i to 4 puta tjedno. Na proširenje ponude na hrvatskom tržištu, kompanija se, prema riječima Joszefa Varadija, odlučila zbog izuzetnog interesa i pojačanog bookinga.

Plan kompanije je, kaže Varadi, prevesti između 100 i 130 tisuća putnika godišnje na letovima iz Hrvatske.

Wizz Air najveći dio prometa ostvaruje u Poljskoj, Mađarskoj i Bugarskoj. Tvrtku, čije je sjedište u Mađarskoj, u svibnju 2004. osnovalo je šest ulagača iz Mađarske, kojima su se u vlasništvu pridružili i europski i američki investicijski fondovi. U godinu i pol rada prevezli su 2,5 milijuna putnika.

Wizz Air je 23. zrakoplovna kompanije koja koristi usluge Zračne luke Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙