FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 28. prosinca 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SANTO DOMINGO - Tridesettrogodišnjakinja iz Dominikanske Republike rodila je zdrave šestorke, tri djevojčice i tri dječaka, priopćilo je osoblje rodilišta u gradu Santo Domingo. Roditelji šestorki, Maxima i Emilio Figuero, zapravo su željeli drugoga sina. Nadajući se tome, odlučili su se na umjetnu oplodnju. U izvještaju iz rodilišta, navodi se tek težina novorođenčadi, između 800 i 1.200 grama, dok pojedinosti o reakcijama roditelja nisu poznate.

KAIRO - Egipatske vlasti uhitile su vlasnika trgovine suvenirima u blizini piramida u Kairu nakon što su dobile dojavu da je pokušao prodati mumiju za 10 milijuna američkih dolara, rekao je u utorak izvor iz egipatske policije za turizam i antikvitete. Vlasnik suvenirnice Ahmed al-Jabari uhićen je u ponedjeljak nakon što je pokušao prodati predmete iz razdoblja starog Egipta, no pretragom trgovine policija nije našla tragove mumije u sarkofagu koju je navodno želio prodati. Policija je al-Jabariju zaplijenila 126 predmeta za koje se vjeruje da su antikviteti iz faraonskog razdoblja, među kojima 27 ogrlica od kojih je najvažnija napravljena od zlata u obliku ptice, te 18 amuleta.

LONDON - Poznata britanska spisateljica J. K. Rowling najavila je u utorak da je čeka veliki posao u 2006., "godini koju će posvetiti pisanju posljednjeg, sedmog nastavka dogodovština Harryja Pottera". Stvoriteljica malog čarobnjaka s naočalama gleda na tu zadaću s mješavinom "uzbuđenja i bojazni", objašnjava Rowling na svojem blogu. Rowling objašnjava da je završila pripremu za sedmi nastavak proteklih tjedana i sljedećeg mjeseca namjerava početi pisati posljednjeg Pottera koji još nema naslov. "Čitati pripreme je kao proučavati kartu nepoznate zemlje u koju ću uskoro otići", zaključila je Rowling.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙