FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: pripreme za obilježavanje godine Nikole Tesle

ZAGREB,26. siječnja(Hina) - Saborsko Predsjedništvo danas je osnovaloorganizacijski i provedbeni odbor za pripremu obilježavanja godineNikole Tesle - na čelu organizacijskog odbora je predsjednik Hrvatskogsabora Vladimir Šeks, a provedbenog potpredsjednik parlamenta DarkoMilinović.
ZAGREB,26. siječnja(Hina) - Saborsko Predsjedništvo danas je osnovalo organizacijski i provedbeni odbor za pripremu obilježavanja godine Nikole Tesle - na čelu organizacijskog odbora je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, a provedbenog potpredsjednik parlamenta Darko Milinović.

Šeks je novinare izvijestio da su ministarstva znanosti i kulture preuzela obvezu predložiti konkretni program obilježavanja 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle, odnosno manifestacije i stručna savjetovanja, a u skladu s prošlogodišnjom odlukom Sabora kojom je 2006. proglašena Teslinom godinom.

Zadaća je provedbenog odbora da uredi spomen područje u Teslinom rodnom mjestu Smiljanu, te pripremi osnivanje memorijalnog centra i postavljanje spomenika.

U poslove oko uređenja okoliša u Smiljanu angažirana je Hrvatska vojska, Hrvatske ceste, vode i šume te druga poduzeća, rekao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙