FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina podržava ruski prijedlog o Iranu

PEKING, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Kina je podržala u četvrtakprijedlog Rusije o obogaćivanju iranskog urana radi rješenja krize ukojoj se Teheran suprostavlja zapadnim zemljama.
PEKING, 26. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Kina je podržala u četvrtak prijedlog Rusije o obogaćivanju iranskog urana radi rješenja krize u kojoj se Teheran suprostavlja zapadnim zemljama.

"Mislimo da je taj prijedlog dobar pokušaj za izlazak iz slijepe ulice", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Kong Quan čija je zemlja stalni član UN-ovog Vijeća sigurnosti. Rusija je predložila Iranu da program obogaćivanja Irana obavlja u Rusiji.

"Mi smo spremni riješiti probleme pregovorima i podržavamo diplomatske napore pravilnog rješenja nuklearnih pitanja", dodao je Kong.

Nešto ranije u četvrtak je iranski pregovarač za nuklearna pitanja Ali Larijani, koji i tajnik Vrhovnog vijeća nacionalne sigurnosti, stigao u Peking.

Larijani bi se trebao sastati s "visokim kineskim službenim dužnosnicima", rekao je jedan član veleposlanstva.

Taj posjet se zbiva nepuni tjedan dana prije sastanka Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)

Guverneri IAEA-e bi mogli 2. veljače donijeti odluku o slanju iranskog predmeta Vijeću sigurnosti. Pod pritiskom Sjedinjenih Država UN bi mogle poduzeti sankcije protiv Irana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙