FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso za ubrzavanje gospodarskih reformi u EU-u

ZAGREB/BRUXELLES, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Europskekomisije Jose Manuel Barroso rekao je u srijedu da bi se europskevlade trebale prestati sukobljavati oko ideoloških pitanje, te sefokusirati na ubrzavanje gospodarskih reformi.
ZAGREB/BRUXELLES, 25. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso rekao je u srijedu da bi se europske vlade trebale prestati sukobljavati oko ideoloških pitanje, te se fokusirati na ubrzavanje gospodarskih reformi.

Barroso je novinarima u Bruxellesu kazao da je vrijeme da Europska unija ubrza primjenu lisabonske strategije za poticanje zapošljavanja i rasta, te da bi čelnici europskih zemalja trebali "prijeći s riječi na djela".

"Devedesetpet posto onoga što stoji u planovima počiva na zdravom razumu a članice to sada moraju primijeniti u praksi. Moraju smoći političke volje da pretoče riječi u djela", poručio je Barroso.

On je naglasio da vlade EU-a trebaju više ulagati u obrazovanje, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta.

Bruxelles je utvrdio četiri prioritetna područja na kojima valja poduzeti hitne mjere, ukazujući u prvom redu na potrebu povećanih ulaganja u obrazovanje i istraživanje, na deblokadu malih i srednjih poduzeća, zapošljavanje i jamčenje sigurne i održive opskrbe energijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙