FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ Harry u pukovniji koja bi mogla završiti u Iraku

LONDON, 25. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Britanski princ Harrypriključit će se jednoj od najstarijih i najprestižnijih vojnihpukovnija, koja ima čitav niz dužnosti - od zaštite kraljice, doaktivnog služenja vojne službe u svjetskim vojnim žarištima poput,primjerice aktualnih Iraka ili Afganistana, izvijestila je u srijedubritanska Kraljevska palača.
LONDON, 25. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Britanski princ Harry priključit će se jednoj od najstarijih i najprestižnijih vojnih pukovnija, koja ima čitav niz dužnosti - od zaštite kraljice, do aktivnog služenja vojne službe u svjetskim vojnim žarištima poput, primjerice aktualnih Iraka ili Afganistana, izvijestila je u srijedu britanska Kraljevska palača.

21-godišnji mlađi sin britanskog princa Charlesa pridružit će se konjičkoj pukovniji Blues and Royals nakon što u travnju završi časničku obuku na vojnoj akademiji Sandhurst.

U priopćenju Palače stoji kako se Harry nada da će postati vođa Izviđačke postrojbe koja se obično šalje u najopasnije vojne akcije. Harryjev stariji brat, princ William početkom mjeseca počeo je odsluženje vojnog roka na istoj vojnoj akademiji.

Odluka, na koju je utjecala Harryjeva ljubav prema konjima, također znači da će princ, treći po redu za nasljeđivanje britanskog trona, imati priliku pratiti svoju baku, kraljicu Elizabetu II. na putovanjima po inozemstvu te da će sudjelovati na njezinoj godišnjoj rođendanskoj paradi Trooping the Colour.

No, britansko ministarstvo obrane izvijestilo je kako bi članovi Blues and Royals u budućnosti mogli biti poslani u Afganistan ili Irak. "Pošteno je kazati da ako njegov konjički eskadron bude išao u Irak, vjerojatno će onamo ići i on", rekao je glasnogovornik ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙