FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukomet - Hrvatska u lovu na zlato

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Od 26. siječnja do 5. veljače uŠvicarskoj će se održati 7. europsko prvenstvo za rukometaše.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Od 26. siječnja do 5. veljače u Švicarskoj će se održati 7. europsko prvenstvo za rukometaše.

Nakon olimpijskog naslova, te svjetskog zlata hrvatski rukometaši će u Švicarskoj pokušati osvojiti još jedinu zlatnu medalju koju nemaju. Generacija s prvog EP-a 1994. godine ima brončanu medalju i to je do sada jedino hrvatsko odličje na europskim smotrama, premda je Hrvatska uz Francusku, Španjolsku, Rusiju i Njemačku jedina reprezentacija koja je sudjelovala na dosadašnjih šest EP-a. Zanimljivo, šest EP-a je do sada iznjedrilo tri europska prvaka - Švedsku (2002, 2000, 1998, 1994), Rusiju (1996) i njemačku (2004). Od velike petorke koja je sudjelovala na svim turnirima jedino Francuzi nemaju niti jedni odličje.

"Nakon niza sjajnih rezultata nedostaje nam zlato s EP-a da zaokružimo sliku. Međutim, ne mislimo na tome stati," poručio je kapetan hrvatske reprezentacije Petar Metličić.

Protivnici Hrvatske u D skupini bit će Portugal (26.1), Norveška (27.1) i Rusija (29.1), nakon čega slijedi razigravanje s momčadima iz skupine C.

"Odlično je što na početku turnira igramo s najslabijom momčadi u skupini. Imali smo tek tri pripremne utakmice, pa će nam i ta biti dobra za uigravanje," dodao je Ivano Balić, koji je uz Mirzu Džombu nominiram za najboljeg rukometaša svijeta 2005. godine. Baliću je to treća nominacija, a Džombi druga za redom.

Hrvatska je tijekom priprema imala velikih problema s ozljedama. Zbog ozljedacdio priprema su propustili Blaženko Lacković, Mirza Džomba, Petar Metličić, Davor Dominiković, Denis Špoljarić. Uoči puta u Švicarsku izbornik Lino Červar je razriješio i posljednje dvije dvojbe - s liste putnika otpali su Domagoj Duvnjak i Ivan Pongračić.

"Svi igrači sa šireg popisa zaslužuju nastup na europskom prvenstvu. Nitko nije otpao na posljednjem treningu. Ovo mi je vrlo teško palo jer nije mi lako nekoga ostaviti kod kuće, jer znam koliko su dečki uložili truda," kazao je Červar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙