FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia/Slovenia Cup: Hrvatska - Njemačka 25-31 (šira verzija)

PULA, 14. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska muška rukometnareprezentacija u 2. je kolu Croatia/Slovenia Cupa, pripremnog turniraza Europsko prvenstvo, u Puli izgubila od Njemačke sa 25-31 (14-17).
PULA, 14. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska muška rukometna reprezentacija u 2. je kolu Croatia/Slovenia Cupa, pripremnog turnira za Europsko prvenstvo, u Puli izgubila od Njemačke sa 25-31 (14-17).

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Mirza Džomba sa šest i Renato Sulić sa pet golova, a kod Njemačke Florian Kehrmann sa sedam.

Hrvatski izbornik Lino Červar u dvoboju protiv europskih prvaka Nijemaca isprobavao različite taktičke varijante što je rezultirao porazom.

Na početku utakmice Červar je krenuo s najjačom postavom, te je u sedmoj minuti bilo 5-1 za našu reprezentaciju, a briljirao je vratar Vlado Šola sa šest obrana. Ipak, Nijemci su se brzo vratili u igru, u 14. minuti izjednačili su na 6-6, a u 19. i prvi put poveli (8-9).

U to vrijeme na hrvatskim vratima Šolu je zamijenio Martinović, no on nije uspijevao zaustaviti šuteve Nijemaca, te se na poluvrijeme otišlo s tri gola razlike u korist gostiju.

I na početku drugog poluvremena na vratima Hrvatske je bio Martinović pored kojega su Nijemci lakoćom postizali pogotke, dok je, s druge strane, hrvatski napad bez ideologa Ivana Balića bio potpuno bezopasan. Rezultat svega bilo je vodstvo Nijemaca od 24-16 sredinom drugoga poluvremena.

Kada je zaprijetio katastrofalan poraz, Červar je u igru vratio Šolu i Balića, te je Hrvatska stigla i na minus pet. Usto, naši su igrači kod rezultata 21-26 imali tri igrača više, ali tu brojčanu prednost nisu uspjeli iskoristiti za dodatno smanjenje rezultata.

Neugodna vijest je i eventualna teža ozljeda kapetana Petra Metličića, on je dobio neugodan udarac u glavu još u prvom poluvremenu, te se strahuje da mu je možda slomljen nos. Kako problema s ozljedom ima i Blaženko Lacković, eventualna ozljeda Metličića veliki je udarac ambicijama Hrvatske na Europskom prvenstvu koje 26. ovog mjeseca počinje u Švicarskoj.

Posljednji nastup na Croatia/Slovenia Cupu Hrvatska će imati u nedjelju protiv Slovenije u 18 sati.

HRVATSKA - NJEMAČKA 25-31 (14-17)

Pula - 2.500 gledatelja. Suci: Falcone i Ratz (obojica iz Švicarske)

Hrvatska: Šola, Martinović, Džomba 6 (4), Vori 2, Sulić 5, Dominiković 1, Balić 4, Špoljarić 1, Duvnjak, Metličić 3, Buntić 2, Pongračić, Horvat 1, Čupić, Vukić, Obad

Njemačka: Fritz, Lichtlein, Bitter, Zeitz 5, Von Behren 1, Kehrmann 7 (1), Jansen 5, Hens 6, Preiss 1, Sprenger, Hegemann, Veliki 2, Kraus 4, Gensheimer, Roggisch, Klimovec

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Njemačka 14 minuta

Sedmerci: Hrvatska 5 (4), Mađarska 2 (1)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙