FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada predložila Josipa Strmotića za dječjeg pravobranitelja

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je natelefonskoj sjednici utvrdila prijedlog odluke o imenovanju mr. JosipaStrmotića na dužnost pravobranitelja za djecu.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada danas je na telefonskoj sjednici utvrdila prijedlog odluke o imenovanju mr. Josipa Strmotića na dužnost pravobranitelja za djecu.

Taj prijedlog Vlada će uputiti u Hrvatski sabor gdje će se o tome najprije raspravljati na saborskim odborima, a potom treba dobiti potvrdu Sabora.

Mr. Josip Strmotić trenutno je voditelj MUP-ova Odsjeka za suzbijanje maloljetničke delikvencije.

Rođen je 1946., Filozofski fakultet završio je u Zagrebu postavši profesor pedagogije, a magistrirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci na polju odgojnih znanosti.

Od 1992. radi u Upravi kriminalističke policije MUP-a na poslovima vezanim za suzbijanje maloljetničke delikvencije i kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnika.

Vlada RH predložila je Saboru da imenuje Josipa Strmotića na dužnost pravobranitelja za djecu nakon što je prije više od tri mjeseca s te dužnosti Sabor razriješio Ljubicu Matijević-Vrsaljko.

Ona je dala ostavku obrazloživši je zdravstvenim razlozima, ali i navela da je to učinila zbog nefunkcioniranja sustava zaštite djece ni nakon dvije godine rada Ureda, odluke o nesuspenziji zamjenice državnog odvjetnika Božice Cvjetko u slučaju Brezovica te prijetnje smrću koje su joj upućene zbog rada u slučaju silovanja troje djece.

Vlada je potom, u studenom 2005., na dužnost pravobranitelja za djecu predložila Kseniju Butorac, no taj prijedlog je povukla budući da je predložena kandidatkinja izvijestila predsjednika Vlade da povlači svoju kandidaturu nakon što se njezinu imenovanju usprotivila većina parlamentarnih klubova u Hrvatskom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙