FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks bez komentara o razgovoru Đapić-Pintarić

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks odbio je danas komentirati medijske napise o navodnurazgovoru sisačkoga i osječkoga gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ) iAnte Đapića (HSP), ocijenivši kako je možda riječ o pukomsenzacionalizmu.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbio je danas komentirati medijske napise o navodnu razgovoru sisačkoga i osječkoga gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ) i Ante Đapića (HSP), ocijenivši kako je možda riječ o pukom senzacionalizmu.

Riječ je o audiosnimci razgovora dvaju gradonačelnika, u kojem Pintarić hvali Đapića, a kudi HDZ, koju je sam Pintarić danas dijelom potvrdio, a dijelom demantirao.

"Zanimljivo je da se velika priča iznosi na temelju toga što je nekolicina novinara navodno čula neke ulomke gdje su ta dvojica razgovarali", kazao je Šeks u današnjoj emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga".

Ocijenio je da je "možda riječ o pukom senzacionalizmu" te ustvrdio da je "dio medija podložan profitu i senzacionalizmu".

Govoreći o Vladinu prijedlogu dopuna Izbornog zakona za lokalne izbore, Šeks je ponovio da taj zakon neće riješiti stanje u Dubrovačko-neretvanskoj i Slavonsko-požeškoj županiji te u gradovima Sisku i Velikoj Gorici, jer se, ističe, ne može primjenjivati unazad.

Glede dubrovačkog i požeškog slučaja kazao je kako se čeka da pravosudna tijela utvrde jesu li ostavke vijećnika HSP-a krivotvorene, a utvrdi li se da jesu, mandati njihovih zamjenika neće biti valjani.

Kad je riječ o Velikoj Gorici, Šeks naglašava da će sve ovisiti o tome je li valjan mandat HSP-ovca Ivana Brdeka, koji je napustio vladajuću koaliciju i priklonio se HDZ-u.

"Ako Brdekov mandat nije valjan, sadašnja će koalicija ostati na vlasti i sami će odlučiti hoće li dati ostavke i ići na nove izbore. No, ako je valjan, tada će trebati pridobiti još jednog vijećnika da se politički dođe do raspisivanja izbora", rekao je Šeks. Dodao je kako osobno misli da bi najuputnije bilo raspisati nove izbore.

Predsjedniku Sabora danas su pitanja mogli postavljati i oporbeni zastupnici, koje je zanimalo zašto se u nedogled odgađa rasprava o oporbenim zakonskim prijedlozima.

Šeks je odgovorio da je uvrštavanje oporbenih prijedloga na dnevni red saborskih sjednica jedino što predsjednik Sabora može učiniti, a odgovornost za to što se o zakonima nije raspravljalo prebacuje na oporbu.

Podsjetio je, naime, da su saborski klubovi prošle godine uskladili izmjene saborskog Poslovnika, po kojima bi se o prijedlozima moglo raspravljati i bez očitovanja Vlade. Te je izmjene, kaže, na plenarnoj sjednici oporba odbacila iz nepoznatih razloga, pa je Sabor nastavio raditi po starom Poslovniku, po kojemu saborski plenum o prijedlogu može raspravljati samo ako se o njemu prije toga očituju Vlada i matično saborsko tijelo.

"Vlada iz svojih razloga ne daje mišljenje na prijedloge i na taj način kontrolira tempo rada Sabora", rekao je Šeks te dodao da je osobno spreman nastaviti raspravu o poslovničkim izmjenama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙