FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bišćević primio čileansko izaslanstvo

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanjau Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) HidoBiščević primio je u ponedjeljak izaslanstvo čileanskog Senata na čelus predsjednikom Sergiom Romerom, priopćeno je iz MVPEI-a.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Hido Biščević primio je u ponedjeljak izaslanstvo čileanskog Senata na čelu s predsjednikom Sergiom Romerom, priopćeno je iz MVPEI-a.

Kako se navodi u priopćenju, obostrano je istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Hrvatske i Čilea, te je pritom naglašeno kako su prijateljski odnosi između dviju država i zasluga brojne hrvatske zajednice u Čileu.

Osobito je naglašena potreba daljnjeg produbljivanja i unapređenja gospodarske i kulturne suradnje, priopćeno je.

Obostrano je istaknuta važnost suradnje dviju država i na multilateralnom planu, djelovanjem kroz različite organizacije i forume, osobito kroz Ujedinjene narode, pri čemu je Romero naglasio kako Senat Čilea daje snažnu podršku kandidaturi Hrvatske za Vijeće sigurnosti UN-a 2008./2009. godine.

Državni tajnik Biščević iskoristio je susret kako bi čileansku stranu ukratko upoznao s aktivnostima Hrvatske u pogledu približavanja euroatlantskim integracijama, kao i sa stanjem u regiji, naglasivši kako je Hrvatska, kao kandidat za punopravno članstvo u Europskoj uniji te kao buduća punopravna članica u Europske unije, spremna imati aktivnu ulogu u stabilizaciji stanja u jugoistočnoj Europi, priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙