FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan izmijenjeni kolektivni ugovor Podravke

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Sukladno izmjenama i dopunamaKolektivnog ugovora (KU) za Podravku i njezina povezana društva, kojesu potpisane danas, od 1. siječnja ove godine osnovna će plaća radnikabiti povećana za 2,92 posto, sa 1.710 na 1.760 kuna, a uvodi seizvanredan stimulativni dio plaće u iznosu od tri posto mjesečno zasvako polugodište, pod uvjetom da ostvarena neto dobit pojedinogposlodavca iznosi najmanje 95 posto planirane neto dobiti za topolugodište.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Sukladno izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora (KU) za Podravku i njezina povezana društva, koje su potpisane danas, od 1. siječnja ove godine osnovna će plaća radnika biti povećana za 2,92 posto, sa 1.710 na 1.760 kuna, a uvodi se izvanredan stimulativni dio plaće u iznosu od tri posto mjesečno za svako polugodište, pod uvjetom da ostvarena neto dobit pojedinog poslodavca iznosi najmanje 95 posto planirane neto dobiti za to polugodište.

Izmjenjeni KU potpisali su danas predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) Josip Pavić i predsjednik Uprave Podravke d.d. Darko Marinac, a KU vrijedi za Podravku i njena povezana društva - Belupo, Danica, Poni, Koprivnička tiskarnica, Ital-Ice i Podravka Inženjering, objavili su iz Podravke.

Osnovna plaća pripravnika, kako je dogovoreno, bit će povećana sa 70 na 80 posto koeficijenta složenosti radnog mjesta, a usvojen je i novi Tarifni sustav u okviru kojeg će se odmah provesti korekcije koeficijenata tj. plaća za radnike s najnižim plaćama (oko 500 radnika), dok će se za ostale radnike korekcije provesti nakon usvajanja kriterija i mjerila za primjenu.

Kolektivnim ugovorom dogovoreno je povećanje jednokratnog dodatka na plaću po danu godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u kalendarskoj godini sa 95 na 100 kuna bruto, povećanje iznosa otpremnine prigodom odlaska u mirovinu sa 8.000 na 10.000 kuna te povećanje iznosa novčane pomoći za otklanjanje posljedica elementarne nepogode ili požara na stambenom objektu u kojem radnik stanuje u iznosu od 1.750 kuna na iznos od 2.000 kuna.

Povećani su također i iznosi jubilarnih nagrada, zatim dnevnice sa 130 na 150 kuna, a dogovorena je i isplata plaće jedanput mjesečno, najkasnije do 15. dana u mjesecu za prethodni mjesec, navodi se u priopćenju iz Podravke.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙