FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rastava - najbrži način uništenja i gubitka većega dijela imovine

WASHINGTON , 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Istraživanje provedeno naameričkom Ohio State University pokazalo je da osobe koje se vjenčajui ostanu braku steknu gotovo dvostruko više osobne imovine odrazvedenih osoba ili samaca, a rastava je, čini se, najbrži načingubitka većega dijela imovine.
WASHINGTON , 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Istraživanje provedeno na američkom Ohio State University pokazalo je da osobe koje se vjenčaju i ostanu braku steknu gotovo dvostruko više osobne imovine od razvedenih osoba ili samaca, a rastava je, čini se, najbrži način gubitka većega dijela imovine.

Kad je riječ o razvedenima, oni nakon razvoda prosječno izgube tri četvrtine osobne imovine. "Biti u braku nekoliko godina i zatim se rastati nije nikakav put prema financijskoj neovisnosti", tvrdi autor studije Jay Zagorsky koji iznosi i podatak prema kojemu se podijeljena imovina bračnog para može usporediti s onom koju imaju samci, a ona nije "bogzna kakva".

"Čini se da je razvod najbrži način da uništite i izgubite veći dio svoje imovine", tvrdi Zagorsky, a David Popenoe, zamjenik direktora Državnog projekta za praćenje bračnog stanja na Sveučilištu Rutgers ustvrdio je da osoba nakon vjenčanja postaje ekonomski produktivnija.

"Osobe koje su u braku počinju raditi vrednije i više, najčešće napreduju na poslu, uspijevaju uštedjeti više novaca i mudrije investiraju. To je zato što znaju da ne rade samo za sebe, već za cijelu obitelj", tvrdi Popenoe.

Zagorsky je iznio podatak prema kojemu samci u SAD-u najsporije akumuliraju osobnu imovinu. U petnaestak godina prosječno uštede oko 10.900 dolara, a bračni parovi u istom razdoblju akumuliraju 93 posto više od samaca i od razvedenih.

Istraživanje je također pokazalo da se muškarci nakon razvoda drže nešto bolje od žena kada je riječ o preostaloj ušteđevini, zadržavajući oko dva i pol puta više imovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙