FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Političkim promaknućem svoga jezika, koji je posljedica stečene neovisnosti, Hrvati Europi daju jedan jezik više, ustvrdio je francuski jezikoslovac Claude Hagege u svojoj knjizi "Zaustaviti izumiranje jezika", koje će hrvatski prijevod biti predstavljen 25. siječnja u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu. Hagege, vrsni jezikoslovac i zaljubljenik u jezike, smatra da je takva pozicija hrvatskog danas bitna, jer svake godine u svijetu izumire oko 25 jezika te da će, ako se ništa ne promijeni, za stotinu godina od pet tisuća živih jezika ostati njih polovica.

ZAGREB - Nepoznati razbojnici opljačkali su jučer u Zagrebu sportsku kladionicu i ljekarnu, a meta razbojnika bio je i malodobni mladić u središtu grada, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Iz kladionice "Super sport" u Pergošićevoj ulici maskirani muškarac sinoć je ukrao oko sedam tisuća kuna. U poslijepodnevnim satima nepoznati muškarci opljačkali su ljekarnu "Šermet" u Rendićevoj ulici u Maksimiru. Razbojnici su pobjegli s oko 3000 kuna. Za isti iznos oštećen je i maloljetnik kojega su u Harambašićevoj ulici presreli nepoznati mladići i ukrali mu mobitel.

OSIJEK - Policija je jučer na više mjesta u Osijeku, u prigradskom naselju Tenji i kod Aljmaša pronašla različite eksplozivne naprave, izvijestila je danas PU osječko-baranjska. Provedenom kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 54-godišnjak iz Tenje nedoupšteno posjedovao oružje i eksplozivne tvari, pa je na temelju sudskog naloga obavljena pretraga njegove obiteljske kuće i drugih prostorija, kojima se osumnjičenik koristi. Pretragom je pronađeno devet ručnih bombi, tri tromblona, 730 komada streljiva, dva okvira za automatsku pušku i dva noža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙