FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska vlada razmatra ozakonjenje manjih javnih kuća

LONDON, 17. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanska vlada u utorak jepredložila izmjene zakona kojima bi se ozakonilo djelovanje manjihjavnih kuća, u kojima bi zajedno smjele raditi do tri prostitutke.
LONDON, 17. siječnja 2006. (Hina/AP) - Britanska vlada u utorak je predložila izmjene zakona kojima bi se ozakonilo djelovanje manjih javnih kuća, u kojima bi zajedno smjele raditi do tri prostitutke.

Visoka dužnosnica u ministarstvu unutarnjih poslova Fiona Mactaggart rekla je da sadašnji zakon, koji dopušta samo samostalni rad prostitutkama, izlaže žene opasnostima.

Predstavljajući glavne točke novog zakona, rekla je da je glavni vladin cilj borba protiv ulične prostitucije.

"Ne potičem komercijanu prodaju ženskog tijela, ali smatram da su vrlo snažni dokazi o opasnosti kojoj se izlažu žene ako rade samostalno", rekla je Mactaggart.

Prema procjenama tog ministarstva, prodajom seksualnih usluga u Britaniji se bavi oko 80 tisuća ljudi, među kojima je velik broj mladih žena ilegalno dovedenih iz inozemstva.

U Britaniji je protuzakonito nuditi seks na ulici, ali prostitutke smiju samostalno raditi u zatvorenom prostoru.

Strateški cilj vlade je prije svega pomoći ženama da napuste prostituciju, ili je barem učiniti sigurnijom po njih, te se usredotočiti na muškarce koji iskorištavaju prostitutke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙