FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rigoroznije provjere na granici zbog ptičje gripe u Turskoj

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Na svim hrvatskim graničnimprijelazima od jučer poslijepodne provodi se rigoroznija provjeraputnika i prtljage koji stižu iz Turske ili su u tranzitu, kazao jepomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva MateBrstilo.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Na svim hrvatskim graničnim prijelazima od jučer poslijepodne provodi se rigoroznija provjera putnika i prtljage koji stižu iz Turske ili su u tranzitu, kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Mate Brstilo.

Stručno Povjerenstvo za praćenje epidemiološkog stanja i prevenciju influence ptica donijelo je jučer mjeru koja se primjenjuje odmah i kojom se uvodi daljnje pooštrenje aktivnosti na spriječavanji unošenja i širenja bolesti ptičje gripe, a s ciljem zaštite zdravlja ljudi i životinja.

To, pojašnjavaju u Ministarstvu, znači obavezan pregled svih pošiljki životinjskog podrijetla koji se unose u osobnoj prtljazi putnika ili se šalju u paketima, a namjenjeni su osobnoj potrošnji (osim mlijeka u prahu namijenjenog prehrani djece, dječje hrane i specijalne hrane za medicinske svrhe) pod uvjetom da ti proizvodi ne zahtijevaju temperaturni režim, da su pakirani u originalnoj ambalaži te da nisu otvoreni.

Iz Ministarstva podsjećaju da je uvoz i provoz peradi i njihovih prerađevina iz Turske zabranjen još u listopadu prošle godine.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙