FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doping - Puerta suspendiran na 8 godina

LONDON, 21. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Nakon što je po drugi put uposljednje dvije godine bio pozitivan na dopinškom testu, argentinskitenisač Mariano Puerta (27) suspendiran je na osam godina.
LONDON, 21. prosinca 2005. (Hina/DPA) - Nakon što je po drugi put u posljednje dvije godine bio pozitivan na dopinškom testu, argentinski tenisač Mariano Puerta (27) suspendiran je na osam godina.

Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila se na ovako drastičnu kaznu jer se Puerta nakon prve kazne nije opametio, ali i kako bi ostalim tenisačima poslala jasnu poruku. "Puerta nije izvukao pouku iz prvog slučaja i zbog toga smo ga suspendirali na osam godina. Ova kazna je u skladu s kodeksom Anti-dopinške agencije," poručilo je vodstvo ITF-a.

Argentinac je prvi put bio pozitivan 1. listopada 2003. godine, kada su u njegovom organizmu pronađeni tragovi clenbuterola. Suspendiran je na devet mjeseci. Drugi put bio je pozitivan na Roland Garrosu ove godine, a nakon što je i B test pokazao tragove etilefrina, suspendiran je. Premda ova kazna po svemu sudeći znači i kraj njegove karijere, Puerta je i dobro prošao, jer mu je prijetila doživotna zabrana. Argentinac će izgubiti i sve bodove koje osvojio nakon Roland Garrosa, a mora vratiti i 340.000 dolara koje je u tom periodu zaradio. Puerta ima tri tjedna za žalbu.

"Gaučo" je ovu sezonu završio na 13. mjestu ATP Race ljestvice. Tijekom karijere slavio je na tri ATP turnira - Palermu (1998), Bogoti (2000) i Casablanci (2005), dok je na sedam igrao finale - u San Marinu (1998), Gstaadu, Mexico Cityu, Santiagu i Umagu 2000. godine, te ove godine u Buenos Airesu i Roland Garrosu. Na turnirima je zaradio ukupno 2.6 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙