FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gužve na graničnim prijelazima Bregana i Macelj

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Na graničnim prijelazima Bregana iMacelj i danas su kilometarske kolone, pojačan je izlazak iz Hrvatske,ali dok su jučer gužve stvarali skijaši, danas su to bili"gastarbajteri", kojima su završili praznici i sutra moraju biti nasvom radnom mjestu u zemljama EU.
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj i danas su kilometarske kolone, pojačan je izlazak iz Hrvatske, ali dok su jučer gužve stvarali skijaši, danas su to bili "gastarbajteri", kojima su završili praznici i sutra moraju biti na svom radnom mjestu u zemljama EU.

Preko graničnog prijelaza Bregana, od ponoći do 16 sati iz Hrvatske je otputovalo 28.370 osoba. Od toga, jutros od sedam do 16 sati popodne 18.250 osoba u 4.750 vozila i 80-a autobusa.

Kolone, u dvije trake, bile su dugačke oko jednog kilometra, a na prijelaz se čekalo od 45 minuta do jednoga sata, izjavio je Hini voditelj smjene policije na graničnom prijelazu Bregana Zlatko Orešković.

Istaknuo je da su granicu većinom prelazili ljudi koji su vraćaju na posao u zemlje EU, uglavnom iz Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore. Granični prijelaz Breganu danas je prelazilo malo skijaša, rekao je Orešković.

Preko graničnog prijelaza Macelj od ponoći do 16 sati izašlo je iz zemlje oko 19.000 osoba, od toga od 7 sati 15.500 osoba s oko 4.250 vozila i 70-ak autobusa, izjavio je Hini voditelj smjene policije na graničnom prijelazu Macelj Miljenko Ranogajec.

Kolona je bila dugačka oko sedam kilometara, pa se promet još povremeno preusmjerava na granični prijelaz Lupinjak. Na prijelaz se čeka oko sat vremena.

Ranogajec je rekao da je otvoren dovoljan broj traka - četiri, ali da hrvatski policajci ne mogu puštati više vozila nego što ih mogu primite slovenske kolege na graničnom prijelazu Gruškovje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙