FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 6. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je danas da će raspisati natječaj za eksperimentalne programe zdravstvenog odgoja i obrazovanja koji će se provoditi u dijelu satnice sata razrednika u višim razredima osnovne škole i u srednjim školama. Stoga je osnovano Povjerenstvo za zdravstveni odgoj i obrazovanje, koje sačinjava 11 stručnjaka s različitih područja djelatnosti te različitih svjetonazora, a čija zadaća je pripremiti natječaj za izradbu jedinstvenih programa zdravstvenog odgoja i obrazovanja te dati prosudbu na pristigle programe i prijedlog ministru, priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Nitko od članova Povjerenstva ne može predlagati svoj program, što je svaki od njih jučer i potvrdio pisanom izjavom te je time otklonjena svaka sumnja u sukob interesa, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Od početka ove godine većinu odluka o odnosima roditelja i maloljetne djece prije i nakon razvoda, te druge odluke obiteljsko-pravne zaštite djeteta, umjesto centara za socijalnu skrb donosit će općinski sudovi. Ubuduće će i bračni drugovi s maloljetnom djecom koji se žele razvesti podnositi tužbu izravno sudu, a ne se prvo obraćati centru za socijalnu skrb radi provođenja postupka posredovanja (mirenja). Sud će ih potom upućivati na posredovanje u centre socijalne skrbi ili druga za to ovlaštena tijela. Umjesto u upravnim postupcima koje su vodili centri, ubuduće će sud odlučivati s kojim će roditeljem dijete živjeti, donosit će odluke o susretima djeteta s roditeljem s kojim ne živi, s bakom i djedom, o zabrani približavanja djetetu i druge odluke vezane za skrb o djetetu.

ZAGREB - Bez sinkroniziranih populacijskih mjera Hrvatska do kraja 21. stoljeća može očekivati demografsku katastrofu, izjavio je Jakov Gelo, jedan od autora nedavno objavljene knjige "Temeljne značajke demografskoga razvoja Hrvatske - bilanca 20. stoljeća" , koju osim njega potpisuju i demografi Anđelko Akrap i Ivan Čipin. Hrvatska je na početku 1900. imala 3,146.112 stanovnika, 2000. godine 4,207.689, a po projekcijama u slučaju visoke fertilnosti 2100. imala bi 3,603.009, a u slučaju niske fertilnosti 1,328.891 stanovnika, navodi se u knjizi koju objavljuje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙