FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snježna kraljica - Kruna i prve skijašice stigle u Zagreb

ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Kristalna kruna, koju će dobitipobjednica sljemenskog slaloma "Snježna kraljica 2006" danas je stiglau Zagreb.
ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Kristalna kruna, koju će dobiti pobjednica sljemenskog slaloma "Snježna kraljica 2006" danas je stigla u Zagreb.

Pobjednica "Snow Queen Trophy" utrke pored novčane nagrade i bodova u Svjetskom kupu dobit će i posebnu kristalnu krunu, koja je izrađena u nadaleko poznatoj tvornici kristala iz Rogaške. Kruna je rad dizajnerice Goge Galović iz Hyper Dizajna, a bit će izložena u Westin Zagreb hotelu do uručenja pobjednici slalomske utrke 5. siječnja. Predstavljanju krune, koje je održano u Westinu, uveličali su sama dizajnerica, predstavnica tvornice kristala iz Rogaške Nada Golob, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrke, Srećko Ferenčak, te niz uglednih imena iz svijeta skijanja i sporta.

"Ponosna sam što mogu reći da je nagrada za prvu snježnu kraljicu u potpunosti uspjela. Iako smo bili vremenski ograničeni, sjajno smo surađivali s prijateljima iz Slovenije i tehnički izvrsno obavili zadatak," kazala je Gordana Galović, dizajnerica prekrasne krune. Predstavnica Rogaške, koja je na predstavljanje kasnila zbog ekstremnih uvjeta koji vladaju na slovenskim i hrvatskim cestama, pojasnila je da je svaki njezin dio izrađen ručno.

"Nadam se da će kruna biti najljepši poklon za Janičin 24. rođendan," dodao je Ferenčak.

Pored kristalne krune u Zagreb su stigle i prve skijašice. Među prvima se u hotelu Westin ukazala Čehinja Sarka Zahrobska, koja je na svjetskom prvenstvu u Bormiju prošle sezone osvojila brončanu medalju. Ta medalja bila je jedan od najvećih uspjeha češkog alpskog skijanja. U Zagreb je stigla i Amerikanka Kristine Koznick, koja je prošle sezone na Sljemenu osvojila drugo mjesto.

"Prošle godine utrka je bila savršeno organizirana. Ljudi su bili fantastični, a vjerujem kako će ove godine također biti sve u najboljem redu," kazala je Amerikanka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙