FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buconjić: HDSSB neće uspjeti u Baranji

BELI MANASTIR, 5. siječnja 2005.(Hina) - Potpredsjednikosječko-baranjskog HDZ-a Ivica Buconjić ocijenio je danas u BelomManastiru kako inicijativa za osnutak Hrvatskoga demokratskog saboraSlavonije i Baranje (HDSSB) u Baranji neće uspjeti, jer je HDZ na tomepodručju stabilan i dobro radi u svim jedinicama lokalne samoupravegdje je na vlasti.
BELI MANASTIR, 5. siječnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivica Buconjić ocijenio je danas u Belom Manastiru kako inicijativa za osnutak Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) u Baranji neće uspjeti, jer je HDZ na tome području stabilan i dobro radi u svim jedinicama lokalne samouprave gdje je na vlasti.

Najave predsjednika te udruge Branimira Glavaša da će "pokoriti Baranju" Buconjić je na konferenciji za novinare nazvao "tlapnjom", ocijenivši kako je HDSSB "kupnjom vijećnika" preuzeo vlast u biljskoj općini. Dodao je da je ta udruga mogla pokazati svoj rejting u Baranji na prošlogodišnjim ponovljenim izborima u općini Petlovcu, ali se, kako drži, "tamo nisu pojavili ispravno procijenivši da nemaju što tražiti, a vrlo slično bi prošli i u drugim općinama".

Buconjić je odbacio HDSSB-ove optužbe da je na općinske vijećnike činjen pritisak, već da je vodstvo županijskoga HDZ-a održalo nekoliko sastanaka s članovima Poglavarstva i općinskim vijećnicima i poručilo im da "ne mogu istodobno biti članovi HDZ-a i podupirati HDSSB". Ustvrdio je da su "eksponenti HDSSB-a" vršili pritiske na vijećnike drugih stranaka u Općinskom vijeću kako bi se prihvatio općinski proračun te im prijetili otkazima na radnim mjestima.

"Da su imali morala i časti, vratili bi mandat stranci na listi koje su bili izabrani", ocijenio je Buconjić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙