FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Nowitzki srušio rekord Nasha

NEW YORK/ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Na programu NBA lige biloje sedam susreta, a u dvije utakmice nastupili su i hrvatski košarkašiGordan Giriček i Mario Kasun.
NEW YORK/ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Na programu NBA lige bilo je sedam susreta, a u dvije utakmice nastupili su i hrvatski košarkaši Gordan Giriček i Mario Kasun.

Giriček je u pobjedi Utaha protiv LA Lakersa (90:80) prikupio 24 minute i postigao 9 koševa, uz šut 4-10. Giriček je imao i jedan skok, ali i pet izgubljenih lopti, najviše od svih igrača na utakmici. Najbolji igrači u redovima Jazza bili su Mehmet Okur sa 20 koševa i 10 skokova, te Andrej Kirilenko sa 14 koševa, 9 asistencija, 8 skokova, 6 ukradenih lopti i 7 blokada.

"Andrej je bio nevjerojatan, uništio nas je. Odigrao je sjajno i u obrani i u napadu. U pojedinim trenucima mi se činilo kao da smo zalutali u ovaj sport," kazao je trener Lakersa Phil Jackson. Bez suspendiranog Kobe Bryanta gosti su se odlično držali do posljednje dionice, a tada su pali. Zadnju četvrtinu Utah je dobio 27:18 i tako došao do pete uzastopne pobjede. Jedini igrač s dvoznamenkastim brojem koševa u redovima Lakersa bio je Lamar Odom (25).

Nakon što je Cleveland prekinuo niz Detroita od devet uzastopnih pobjeda, vodeća momčad lige vrlo brzo se vratila na pobjedničku stazu. U dvoboju protiv Orlanda Pistonsi su slavili 108:99 i tako ubilježili 25. pobjedu sezone, uz četiri poraza. Briljirao je Chauncey Billups sa 37 koševa i 9 asistencija, dok je Richard Hamilton dodao 25 koševa.

"Billups nas je nosio do pobjede, uostalom tako igra cijele sezone. Bili smo maksimalno koncentrirani, jer nismo željeli upisati i drugi uzastopni poraz," kazao je trener Pistonsa, Flip Saunders. U redovima Orlanda četvorica igrača su imala dvoznamenkasti učinak - najviše Dwight Howard (22 koša i 14 skokova) i Jameer Nelson (18), dok je Grant Hill bivšoj momčadi ubacio 15 koševa. Mario Kasun je za četiri minute postigao četiri koša za Orlando, šut 2-2, uz dva skoka i blokadu. Orlando se trenutačno nalazi na drugom mjestu divizije Southeast sa 12 pobjeda i 16 poraza.

Dallas je protiv Portlanda (95:81) upisao sedmu uzastopnu pobjedu, a utakmicu je obilježio Dirk Nowitzki. Nijemac je postigao 22 koša, međutim u posljednjoj četvrtini je već 50. put uzastopce pogodio s linije slobodnih bacanja. Nowitzki je tako prestigao braniča Phoenixa, Steva Nasha, koji je između 2. i 20. prosinca 2002. godine u posljednjim četvrtinama utakmica nanizao 49 slobodnih bacanja bez promašaja.

"Nisam razmišljao o rekordu. Kada stanem na liniju slobodnih bacanja maksimalno se koncentriram, jer su slobodan bacanja ponekad ključ utakmice," kazao je Nijemac. Jason Terry je također ubacio 22 koša, dok je koša manje postigao Josh Howard. Strijelce Portlanda predvodili su Zach Randolph (19 koševa, 11 skokova) i Ruben Patterson (19).

U pobjedi Houstona u Washingtonu (123:111), Tracy McGrady je ubacio 38 koševa, dok je Juwan Howard dodao 24 koša, a Rafer Alston 17 koševa i 10 asistencija. Wizardse su predvodili Gilbert Arenas (44) i Caron Butler (20).

Toronto je slavio u Atlanti (108:97), a Chris Bosh je postigao 27 koševa uz 12 skokova. Hawkse su predvodili Al Harrington, Joe Johnson i Zaza Pachulia sa po 18 koševa.

Memphis je pobijedio Golden State (104:94), Eddie Jones (23) je bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, dok je Jason Richardson (20) bio prvi strijelac Warriorsa.

U pobjedi Philadelphie protiv Sacramaneta (111:98) četvoricom igrača Sixersa su imala "double-double" - najviše Andre Iguodala (22 koša i 10 skokova) i Chris Webber (20 koševa i 16 skokova). Brad Miller (36 koševa i 11 skokova) predvodio je Sacramento.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙