FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan i stranački mu kolege požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i smijenjeni sisački gradonačelnik Davorko Vidović optužili su jučer središnju državnu vlast da pritiscima i ucjenama pomaže održanju HDZ-ove lokalne vlasti. Komentirajući smjenu vlasti u Sisku te prošlu sjednicu Skupštine Požeško-slavonske županije Račan je kazao da HDZ po svaku cijenu, nemoralnim i nedopuštenim sredstvima, pokušava sačuvati svoju vlast i njezine učinke u proteklih 15 godina. Založio se da se sisački i požeški, ali i velikogorički slučaj riješi izvanrednim izborima, premda se protivi usporedbi između Požege i Velike Gorice, jer je, kaže, u požeškom slučaju riječ o pokušaju održanja loše i deformirane vlasti i kriminala, a u Gorici o prekidu takve prakse.

ZAGREB - Ubrzanje stečajnih postupaka, posebice u prvoj fazi kad se odlučuje da li će do stečaja doći ili ne, te jača zaštita radničkih prava, neke su od novina koje je Vlada predložila izmjenama Stečajnog zakona. Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt podsjeća da do sada nije bilo roka za završetak stečajnog postupka, pa je trajao i po nekoliko godina, nije bilo rokova za rješenje po žalbi za drugostupanjski sud, kao ni za izradu stečajnog plana. Vlada sada predlaže da prethodni postupak završi u roku od tri mjeseca, da drugostupanjski sud mora riješiti žalbu u roku 60 dana, a stečajni se plan mora izraditi u roku šest mjeseci od donošenja odluke o pokretanju stečaja.

PULA - Voditelj kirurgije pulske Opće bolnice dr. Nadomir Gusić na jučerašnjoj je konferenciji za novinare izjavio kako su dva smrtna ishoda pacijenata u 2004. rezultat komplikacije liječenja, a ne stručne pogreške liječnika kako se ovih dana tvrdilo u nekim medijima. Dodao je da su liječnici i u ovim slučajevima u dobroj namjeri nastojali pomoći teško oboljelim pacijentima te da se ne radi ni o kakvim misterioznim smrtima je su za njih znali i tražili obdukciju. Dr. Gusić je kazao da u prilog takvoj ocjeni ide i mišljenje stručnog kolegija bolnice.

SPLIT - Istražni postupak protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić, osumnjičene za zloporabu položaja i ovlasti, počeo je jučer ispitivanjem svjedoka pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu. Bivšu sutkinju Ivanu Domić sumnjiči se da je od 1995. do kraja 2003. godine počinila 16 istovrsnih kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, odnosno donošenja presuda zbog izostanka stranke u postupku imovinskopravne naravi. Na taj su način velike površine zemljišta na Braču promijenile vlasnika. Ukupna se šteta procjenjuje na više od 12 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙