FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 3. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat državnih službenika i namještenika priopćio je danas da je Vlada, prema dojavama sindikalnih povjerenika s terena, odlučna provesti odluku o smanjenju plaće državnim službenicima i namještenicima razmjerno vremenu sudjelovanja u štrajku, koji su održali 28. prosinca. Radi se o mogućnosti predviđenoj Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike da Vlada kao poslodavac može, ali i ne mora, umanjiti plaću štrajkašima. Vladina ustrajnost da smanji plaću službenicima pokazuje koliko je principijelna kad su u pitanju korisnici državnog proračuna, jer je svojedobno platila jednodnevni štrajk prosvjetnih djelatnika i trodnevni štrajk liječnika, ističe sindikat. Sindikat će stoga od Ustavnog suda zatražiti pravorijek radi li se o diskriminaciji, koja je zabranjena Ustavom i Zakonom o radu.

OBROVAC - Vodostaj rijeke Zrmanje opada, pa se očekuje da će se do kraja dana potpuno povući u korito, izjavio je voditelj ispostave Hrvatskih voda Ivan Pajić. Jučer je vodostaj bio 225 centimetara, a jutros je 208. Unatoč povlačenju dio grada je još pod vodom. Štete nastale od poplave još nisu procijenjene. Zrmanja se noću s nedjelje na ponedjeljak izlila na obje strane obale, poplavila glavni obrovački trg, nekoliko ulica i podrume stambenih zgrada.

KNIN - Obilna je kiša noćas u Kninu poplavila mnoge podrume, a rijeka Krka naglo raste. Vodostaj Krke u Kninu jutros je u 8 sati dosegnuo 445 centimetara, što je 17 centimetara više nego jučer. Budući da rijeka naglo raste, mogla bi dosegnuti kritičnu granicu od 480 centimetara, kad se uvode izvanredne mjere zaštite od poplave, doznaje se u gradskom Centru 112. Vatrogasci su crpili vodu iz poplavljenih podruma, a najteže stanje je u Trpimirovoj i Gajevoj ulici kod Nove bolnice.

ZAGREB - Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige, koje će biti dodijeljene 22. travnja u Splitu na Dan hrvatske knjige. Dodijelit će se tri vrste nagrada u novcu i poveljama. Nagrada "Judita" dodjeljuje se za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini 2005. "Davidias" je nagrada za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike ili najbolju knjigu odnosno studiju inozemnog kroatista o hrvatskoj književnoj baštini 2005., a nagrada "Slavić" dodjeljuje se za najbolju autorsku knjigu prvijenac objavljen 2005. DHK će u obzir uzeti knjige koje autori ili nakladnici u pet primjeraka dostave do 30. siječnja na adresu Društva.

ZAGREB - Vozačica koja je teško ozlijedila pješakinju na pješačkom prijelazu i pobjegla s mjesta nesreće a da nije ozlijeđenoj ženi pružila pomoć kasnije je pronađena na radnom mjestu, izvijestila je danas policija. Vozilom marke "peugeot" upravljala je 62-godišnjakinja koja je jučer oko sedam sati pri skretanju iz Martićeve u Bauerovu ulicu naletjela na 54-godišnju pješakinju. Vozačici je tijekom skretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo, ali nije usporila vožnju kako bi propustila pješake kojima je također bilo upaljeno zeleno svjetlo, dok su prolazili pješačkim prijelazom. Teško ozlijeđenoj pješakinji pomoć je pružena u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙