FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Šibenski Županijski sud odredio je pritvor i provedbu istrage protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg po nadimku Kapetan Dragan, zbog ratnih zločina protiv zarobljenika i civila, doznaje se kasno popodne u Državnom odvjetništvu. Vijest o određivanju pritvora i istrazi protiv kapetana Dragana Državno odvjetništvo objavilo je i na svojim internetskim stranicama, navodeći nadimak osumnjičenog te njegove inicijale i godinu rođenja. Pokretanje istrage protiv kapetana Dragana zatražilo je šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

POŽEGA - Gotovo 200 članova Hrvatske stranke prava (HSP) iz pet požeških ogranaka, s v.d. predsjednika požeškog HSP-a Filipom Mamićem na čelu, podnijelo je ostavke na članstvo u stranci, objavio je danas na konferenciji za novinare Filip Mamić. Posljedica je to prošlotjednih događaja u Županijskoj skupštini. Vijećnik Božidar Lujanac je danas kazao kako osobno nije želio rušiti koaliciju na vlasti HDZ-HSP u Županiji niti izazvati izvanredne izbore, nego spriječiti daljnje nepravilnosti i zlouporabe sa županijskim proračunom u kojem nedostaje 8,4 milijuna kuna, pozajmljenih "Kamen Ingradu" i "Vodoprivredi Požega" koji ih nisu vratili. Predsjednik Skupštine Radoslav Galić (DC) također je danas sazvao konferenciju za tisak na kojoj se ispričao novinarima zbog teškoća u obavljanju svojih zadaća. Tvrdeći kako nije znao što se događa pred ulaznim vratima u županijsku zgradu, Galić je istaknuo kako nije bilo razloga da prekine sjednicu na kojoj je od ukupno 42 nazočilo 26 vijećnika.

SPLIT - Predsjednik Ceha ribara Hrvatske obrtničke komore Tonči Božanić ocijenio je danas u Splitu da su novi hrvatski pravilnici o ribarstvu mnogo stroži od europskih, istaknuvši da hrvatske propise treba što hitnije uskladiti sa zakonodavstvom Europske unije. Na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Božanić je rekao da ribari ne će pristati da im se po novom Pravilniku o ribolovnim zonama ukinu dosadašnja prava. Taj je pravilnik izazvao burne reakcije hrvatskih ribara u priobalnim županijama, posebice u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

OSIJEK - Ekološke udruge zahtijevaju da se uz Pravilnik o prikupljanju ambalažnog otpada, koji je danas stupio na snagu, od danas primjenjuju i kaznene mjere prema onima koji ne prihvaćaju pravilan odnos prema okolišu. Udruge u priopćenju za javnost pozivaju na bojkot i prestanak kupovanja u trgovinama koje ne poštuju taj pravilnik. Ekološke udruge zahtijevaju od Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša da ni pod kojim uvjetima ne popuste pritiscima Hrvatske udruge poslodavaca i ne odgode primjenu Pravilnika.

ZAGREB - Hrvatski sindikat telekomunikacija najavio je da će u četvrtak, 12. siječnja, održati prosvjed svih radnika T-HT-a zbog neprihvaćanja programa zbrinjavanja viška radnika, čime Uprava T-HT-a želi otpustiti 556 radnika u idućih petnaestak dana. Prosvjed pod nazivom "Pet minuta do dvanaest za radno-socijalnu budućnost radnika T-HT Grupe" izazvan je jednostranim prekidom pregovora Uprave T-HT-a radi neprihvaćanja prijedloga predstavnika Radničkog vijeća T-HT-a, kaže se u priopćenju sindikata. Sindikat tvrdi da Uprava T-HT-a želi otpustiti 556 radnika sada i još oko 1.500 radnika do kraja 2007. godine, i to na način suprotan Zakonu o radu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙