FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2006: Slika Churchilla i Rooneya izazvala skandal

LONDON, 2. siječnja 2006. (Hina) - Umjetnička slika na kojoj su zajednolegendarni britanski premijer Winston Churchill i engleski nogometašiWayne Rooney i Rio Ferdinand, izazvala je skandal u britanskimmedijima koji drže da će slika, inače napravljena u počast Svjetskogprvenstva u Njemačkoj, isprovocirati britanske huligane da Njemačkuponovno dožive kao neprijatelja iz doba Drugoga svjetskog rata.
LONDON, 2. siječnja 2006. (Hina) - Umjetnička slika na kojoj su zajedno legendarni britanski premijer Winston Churchill i engleski nogometaši Wayne Rooney i Rio Ferdinand, izazvala je skandal u britanskim medijima koji drže da će slika, inače napravljena u počast Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, isprovocirati britanske huligane da Njemačku ponovno dožive kao neprijatelja iz doba Drugoga svjetskog rata.

Autor slike Michael Browne (42) kazao je kako mu na pameti nije bilo ništa "anti-njemačko", već samo ispoljavanje patriotizma uoči velikoga događaja, no mediji tvrde da će pojavljivanje Churchilla, borca protiv nacizma i Hitlera, britanske huligane, uz neizbježni alkohol, navesti na pomisao da na SP odu kao njihovi djedovi ili pradjedovi - u borbu protiv Njemačke.

Nedavno je engleski izbornik Šveđanin Sven Goran Eriksson pozvao engleske navijače da se na SP-u suzdrže od anti-njemačkih pjesama, koje su standarni repertoar Engleza kada igraju protiv klubova ili reprezentacije Njemačke, a Savez je pozivao čak i na suzdržavanje od, inače vrlo popularnih, anti-njemačkih viceva za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Zanimljivo je da je autor Michael Browne sličnu kontroverzu postigao i 1997. kada je tadašnjeg napadača Manchester Uniteda Francuza Erica Cantonu nalsikao kao Isusa Krista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙