FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veza između napada u Glasgowu i Londonu "sve jasnija"

GLASGOW, 1. srpnja 2007. (Hina) - Britanska policija je rekla da ostvaruje brz napredak u lovu na osumnjičene za napad automobilom na zračnu luku u Glasgowu i spriječene napade automobilima-bombama u Londonu.
GLASGOW, 1. srpnja 2007. (Hina) - Britanska policija je rekla da ostvaruje brz napredak u lovu na osumnjičene za napad automobilom na zračnu luku u Glasgowu i spriječene napade automobilima-bombama u Londonu.

Peter Clarke, čelnik protuterorističkog odjela Scotland Yarda, rekao je da istraga brzo napreduje. "Mnogo saznajemo o ljudima upletenim u napade ovdje u Glasgowu i pokušane napade u središtu Londona. Veze među njima postaju sve jasnije", rekao je Clarke na konferenciji za tisak.

Clarke je naznačio da bi se istraga mogla odužiti rekavši da policija pregledavaju tisuće sati snimki kamera postavljenih u središtu Londona. Clarke je rekao i da forenzička ispitivanja tri vozila daju vrijedne informacije ali nije podrobnije obrazložio.

Jedna dužnosnik službe sigurnosti britanske vlade koji nije želio biti imenovan izjavio je da izgleda sigurno kako iza napada stoji mreža rasprostranjena po cijeloj Velikoj Britaniji. No policija i služba MI5 još nisu sigurne jesu li počinitelji teroristi rođeni u Velikoj Britaniji, stranci ili kombinacija obje skupine, izvijestila je agencija Associated Press.

Agencija Reuters javlja kako je britanska policija objavila da su na britanskim željezničkim postajama pojačane mjere sigurnosti kako bi se osiguralo da britanski putnici u ponedjeljak mogu sigurno pristići na posao.

Na željezničkim postajama kruže dodatne policijske ophodnje i povećan je broj sigurnosnih provjera s obzirom da je vlada razinu nacionalne sigurnosti podigla na "kritičnu" nakon napada ovog vikenda, rekao je u nedjelju Andy Trotter, zamjenik načelnika dijela policije zadužene za sigurnost transporta.

Trotter je rekao da nisu primljene nikakve određene informacije o mogućim napadima na podzemnu željeznicu ili britansku željezničku mrežu, no, rekao je, važno je osigurati putnike i odvratiti bilo kakav pokušaj napada, navodi Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙