FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 21. lipnja

ZAGREB, 21. lipnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 21. lipnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za četvrtak, 21. lipnja.

BRUXELLES - Početak ključnog summita 27 članica EU-a koje dogovaraju budući institucionalni okvir na prijedlog trenutačne zemlje predsjedateljice Njemačke. Berlin nudi "pojednostavljeni" tekst ugovora koji zadržava najvažnije dijelove iz europskog ustava koji su Francuzi i Nizozemci odbacili referendumima. Prihvaćanju novog europskog ugovora odlučno se protivi Poljska jer sustav donošenja odluka smatra nepravednim. U tom je stavu djelomično podupre Češka.

MEISE - Jedanaest čelnika država članica EU-a, predsjednici Europskog vijeća, Komisije i Parlamenta te još pet čelnika europskih zemalja, koje nisu u EU-u, među kojima je i hrvatski premijer Ivo Sanader, okupit će se u četvrtak u Meiseu na summitu Europske pučke stranke (EPP), koja ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu. Čelnici EPP-a, poput drugih stranačkih organizacija zastupljenih u Europskom parlamentu, tradicionalno se sastaju uoči svakog summita EU-a i na tim se sastancima razgovora o istim temama koje su na dnevnom redu Europskog vijeća.

WASHINGTON - Američki i ruski zastupnici održavaju zajedničku sjednicu parlamentarnih vanjskopolitičkih odbora na kojoj će raspravljati o rastućim napetostima između dviju država.

CAPE CANAVERAL - Svemirska letjelica Atlantis (STS-117), lansirana 8. lipnja iz Svemirskog centra Kennedy treba nakon 13-dnevne misije sletjeti u centar u 19.45 sati po srednjoeuropskome vremenu.

MOSKVA - Ukrajinski premijer Viktor Janukovič u posjetu Rusiji.

BRUXELLES - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko razgovara s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom i sudjeluje na sastanku čelnika EU iz stranaka desnog centra.

STONEHENGE - Ljetni solsticij, najdulji dan u godini slavi se u zoru kod drevnog spomenika Stonehenge u Engleskoj.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xrt ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙