FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: u programu HDZ-a naglasak na gospodarstvu

ZAGREB, 14. lipnja 2007. (Hina) - Premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas da će u izbornome programu HDZ-a, koji će biti predstavljen na 11. općem saboru stranke 30. lipnja, naglasak biti na gospodarstvu te borbi protiv nezaposlenosti i korupcije.
ZAGREB, 14. lipnja 2007. (Hina) - Premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader izjavio je danas da će u izbornome programu HDZ-a, koji će biti predstavljen na 11. općem saboru stranke 30. lipnja, naglasak biti na gospodarstvu te borbi protiv nezaposlenosti i korupcije.

Gostujući danas u emisiji "Total-specijal" Media servisa, objavljenoj na Obiteljskom radiju, Sander je rekao da će se stranački izborni program usredotočiti na jačanje poduzetništva, povećanje standarda građana i na borbu protiv sive ekonomije u koju je, prema pokazateljima, uključeno oko 400 tisuća građana.

Na pitanje hoće li se parlamentarni izbori održati 25. studenoga Sanader je odgovorio da to još nije odlučeno.

Kad je pak riječ o tomu hoće li za parlamentarne izbore HDZ ponovno "izići" s jamstvenom karticom, Sanader je odgovorio da je jamstvena kartica bila svojevrstan "boom" koji je tada približio izborni program HDZ-a. Ocijenio je da je Vlada ispunila sva ta jamstva te najavio da će za predstojeće parlamentarne izbore HDZ dati nova jamstva.

Rekao je da se ne boji konkurencije bilo koje političke stranke, uključujući SDP i HNS jer smatra da je HDZ stranka s najboljim programom.

Ipak, rekao je, HDZ počinje učestalije medijski istupati što nije bio slučaj u posljednje vrijeme budući da je HDZ-a, dodao je, imao razumijevanja za to što je SDP imao puno medijskoga prostora zbog bolesti i smrti Ivice Račana.

Sander je komentirao i odvajanje funkcije premijera i predsjednika stanke koje je najavio SDP rekavši da je takva situacija rijetka u Europi, gdje predsjednici stranaka preuzimaju odgovornost za stranačke programe.

Po njegovim riječima, HDZ neće prije početka izborne kampanje objaviti imena prvih na listama u izbornim jedinicama. Dodao je da još nije odlučeno hoće li on biti nositelj svih lista kao na proteklim izborima.

Na pitanje slušatelja kako to da Vlada ima novca za izgradnju zagrebačke Arene, ali nema za lijekove, Sanader je obećao da će Vlada riješiti problem dugovanja HZZO-a dobavljačima lijekova.

Jedno od pitanje odnosilo se i na to hoće li Vlada oprostiti dug splitskom tjedniku "Feral Tribune" koji se danas, prvi put nakon 14 godina izlaženja, nije pojavio na kioscima. Iako Vlada neće oprostit dug "Feralu", premijer Sanader istaknuo je da će Vlada pronaći način da pomogne tom tjedniku koji, smatra, treba izlaziti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙