FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maček: HDZ još ne može procijeniti koliko će potrošiti u predizbornoj kampanji

ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) - Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček izjavio je danas kako HDZ još ne može procijeniti koliko će potrošiti u predizbornoj kampanji.
ZAGREB, 5. lipnja 2007. (Hina) - Glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček izjavio je danas kako HDZ još ne može procijeniti koliko će potrošiti u predizbornoj kampanji.

Nemoguće je procijeniti troškove predizborne kampanje u ovom trenutku, jer se kampanja tek planira, kazao je Maček novinarima zamoljen da komentira današnju najavu HNS-a da u predizbornoj kampanji ta stranka namjerava potrošiti osam milijuna kuna.

Maček napominje kako trošak predizborne kampanje ovisi od niza vanjskih čimbenika, uz ostalo o tome kakva će kampanja biti, kakva će biti predizborna kampanja glavnih političkih protivnika, te o oglasnim prostorima u medijima.

Tek nakon toga moći će se isplanirati cjelovit trošak, kazao je Maček u izjavi novinarima.

Maček je podsjetio je da se HDZ, kao i svaka politička stranka, financira iz tri izvora - transfera iz proračuna sukladno broju zastupnika, iz stranačkih članarina i donacija.

Cijeli postupak financiranja, tvrdi, je od početka ove godine postao transparentniji, jer je s početkom ove godine stupio na snagu Zakon o financiranju političkih stranaka koji stranke obvezuje da o stjecanju novca obavještavaju javnost.

HDZ je to učinio na svojim web stranicama, ustvrdio je glasnogovornik HDZ-a.

Smatra da poseban zakon o financiranju predizborne kampanje nije potreban, jer je to riješeno cjelovitim Zakonom o financiranju stranaka.

Glasnogovornik HDZ-a ističe i da se HDZ intenzivno priprema za izbornu promidžbu.

HDZ je najveća i najjača stranka, ima snažnu i jaku logistiku koja se sprema za izbore, kazao je Maček.

Opovrgnuo je da postoji bilo kakav naputak da se članovi Mladeži HDZ-a prijave za promatrače u GONG.

"To je apsolutna neistina, nikakvih naputaka takve vrste nema", kazao je Maček na upit je li točno da su sami članovi HDZ-a kod prijavljivanja rekli da su članovi HDZ-a i da ih je predsjednik Mladeži HDZ-a uputio da to učine.

"Ali ne vidim razloga zašto neki pripadnici stranačke mladeži HDZ-a, Foruma mladih SDP-a, ili mladeži HSP-a, ili neke druge mladeške organizacije ne bi mogli biti članovi neke nevladine udruge", kazao je Maček napominjući kako nije čuo da bi neka nevladina udruga provjeravala članske iskaznice ili stranačku pripadnost osoba koje su žele uključiti u takvu udrugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙