FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barak objavio izbornu pobjedu, službeni rezultati još se očekuju

TEL AVIV, 13. lipnja 2007. (Hina/dpa) - Bivši izraelski premijer Ehud Barak objavio je pobjedu na izborima za predsjednika Laburističke stanke, nakon prebrojane većine glasova, iako se službeni i konačni rezultati očekuju tek u srijedu rano ujutro.
TEL AVIV, 13. lipnja 2007. (Hina/dpa) - Bivši izraelski premijer Ehud Barak objavio je pobjedu na izborima za predsjednika Laburističke stanke, nakon prebrojane većine glasova, iako se službeni i konačni rezultati očekuju tek u srijedu rano ujutro.

"Danas dolazim na mjesto predsjednika Laburističke stranke", rekao je Barak, obraćajući se mnoštvu pristaša ispred stranačke središnjice, u srijedu nešto poslije ponoći.

Najavio je da će se zauzimati za jačanje izraelskih sigurnosnih snaga.

Barak je pozvao na jedinstvo unutar stranačkih redova, no nije iznosio nikave posebne planove. Umjesto toga zahvalio se svima koji su ga podržavali, kao i odlazećem stranačkom čelniku Amiru Peretzu.

Stranački aktivisti bliski Amiju Ayalonu, Barakovom izazivaču na stranačkim izborima, u početku su se žalili na izborni rezultat tvrdeći da imaju dokaze da su krivotvoreni, no kasnije su povukli svoje tvrdnje.

Ayalon je izjavio novinarima da prihvaća izborni rezultat i da neće uložiti prigovor stranačkim tijelima.

Prije neslužbene objave rezultata, izlazne ankete koje su objavile tri izraelske televizije predvidjele su Barakovu tijesnu pobjedu.

Anketa televizije Channel 1 pokazala je da Barak u drugom krugu izbora za predsjednika laburista u utorak osvojio 52 posto glasova, a njegov izazivač, bivši šef izraelske tajne službe Ami Ayalon 48 posto. Channel 2 Baraku je dao pobjedu od 50,5 prema 49,5 posto glasova, dok je Channel 10 predvidio da Barak osvaja 51 a Ayalon 49 posto glasova.

Laburisti su ključni koalicijski partner premijera Ehuda Olmerta i ishod izbora za stranačkog čelnika mogao bi imati ozbiljna utjecaja na budućnost njegove nepopularne vlade.

I Barak i Ayalon su tijekom kampanje pozvali Olmerta na ostavku nakon izvješća u kojem se kritizirao način na koji je vlada prošlog ljeta vodila rat protiv gerilaca Hezbollaha u Libanonu.

No, očekuje se da će novom čelniku laburista biti ponuđeno mjesto

ministra obrane čime bi postao ključni član u procesu donošenja

odluka, a laburisti bi zbog toga mogli ostati u vladajućoj koaliciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙