FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair posjetio Reuters i osudio "divlje" medije

LONDON, 12. lipnja 2007. (Hina/Reuters) - Britanski mediji su poput "divlje zvijeri" koja ljude i njihove reputacije trga na komadiće, rekao je britanski premijer Tony Blair u utorak tijekom posjeta agenciji Reuters.
LONDON, 12. lipnja 2007. (Hina/Reuters) - Britanski mediji su poput "divlje zvijeri" koja ljude i njihove reputacije trga na komadiće, rekao je britanski premijer Tony Blair u utorak tijekom posjeta agenciji Reuters.

Nekoć poznat po svom vještom i ponekad opsesivnom odnosu s medijima, Blair je medije optužio za senzacionalizam, poticanje cinizma i napadanje javnih ličnosti.

Blair, koji s položaja odstupa 27. lipnja, rekao je da medije ne okrivljuje za "narušene" odnose s političarima nego da ukazuje na promjenu prirode suvremenog izvješćivanja.

"Strah od propuštanja vijesti znači da današnji mediji, više nego ikada ranije, love u čoporima. U tom su obliku poput divlje zvijeri, jednostavno trgaju ljude i reputacije na komadiće", rekao je Blair u svom govoru u sjedištu agencije Reuters u Londonu.

Novinari su "sve više, i do opasnog stupnja, pokretani željom da ostvare 'dojam' a to spušta standarde i čini lošu uslugu javnosti", rekao je.

"Pričinjena šteta podriva vjeru zemlje i povjerenje u sebe... smanjuje našu mogućnost donošenja ispravnih odluka", ustvrdio je Blair.

Britanci su postali sve ciničniji spram Blairovog manipuliranja u odnosima s javnošću kako bi pridobio sklonost medija i njegov se odnos s medijima i glasačima pogoršao tijekom i nakon rata u Iraku koji je izazvao podjele u Britaniji.

Oporbeni političari okrivili su Blairov odnos prema medijima za pogoršanje odnosa političara i novinara.

"Poštenija analiza ukazala bi na njegovu vlastitu kulturu manipuliranja", rekao zastupnik je Don Foster iz Liberalnih demokrata.

Blair se našalio pred novinarima rekavši da im "gura prst u oko" ali da to može učiniti jer odstupa s dužnosti. Svom je nasljedniku, ministru financija Gordonu Brownu, savjetovao da to ne čini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙